Al-i Halife'nin Seçimlerdeki Amacı Siyonistlerle Normalleşmek

Pa, 13/11/2022 - 13:41

Bahreyn Sağ Hareketi'nin Sözcüsü, bu ülkedeki gösteri seçimlerinin yaygın boykot edilmesine atıfta bulunurken, el-Halife rejiminin uluslararası toplum nezdindeki imajını iyileştirmek ve Siyonist işgal rejimi ile ilişkilerin normalleşmesini onaylamak için bu tür seçimler yapmakta ısrar ettiğini açıkladı.

Welayet News  - Bahreyn'deki el-Halife rejimi, muhalefet partilerinin hiçbirinin katılmadığı gösteri seçimlerine dün başladı ve bu seçimler Bahreynli gruplar ve halk tarafından geniş bir boykotla karşı karşıya kaldı. Bahreyn'deki parlamento seçimleri, ülkenin tek taraflı anayasasının 2002 yılında iktidar rejimi tarafından hazırlanmasından bu yana tamamen keyfi oldu ve sonuçları önceden belirlendi ve bu nedenle seçim yapmak, bu ülkenin dayatılan politikalarını haklı çıkarmak için tamamen sembolik bir eylemdir.

Bahreyn devriminin manevi lideri Şeyh İsa Kasım, el-Halife seçimlerine karşı mücadele edilmesi ve bu seçimleri boykot edilmesi gerektiğini vurgulayan en önde gelen Bahreyn şahsiyetidir. Seçimlere katılmayı, el-Halife rejiminin baskıcı politikalarını onaylamak ve Siyonist düşmanla ilişkilerin normalleşmesini desteklemek olarak görmektedir

Al-Vefak Hareketi genel sekreter yardımcısı Şeyh "Hüseyin Al-Dihi" de seçimleri boykot etmenin önemini tartışarak, "Bugün çok büyük bir meydan okumayla karşı karşıya olduğumuzu, içler acısı olacak bir gerçekle karşı karşıya olduğumuzu, bundan kendimizi kurtarmazsak aynı felaketin bize, çocuklarımıza ve geleceğimize düşeceği bir manzara ile karşı karşıya olduğumuzu" söyledi.

Bahreyn partileri ve şahsiyetlerine ek olarak, bu ülke halkı da geçen haftadan bu yana el-Halife'nin sahte seçimlerini reddetmek ve kınamak için geniş çaplı gösteriler düzenledi ve Bahreyn bayrakları ve muhalefet liderlerinin fotoğraflarını ellerinde tutarken, ifade özgürlüğü suçundan cezaevinde bulunan aktivistlerle dayanışma ilan ederken söz konusu seçimleri boykot edilmesi gerektiğini vurguladılar.



Yeni yorum ekle