İran'ın Doğusunda Yeni İpek Yolu Projesinin Açılışı

Ct, 12/11/2022 - 08:34

İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beucista eyaletini ülkenin kuzeydoğusu ve Orta Asya ülkelerine bağlayacak Çabahar-Zahidan-Sarhas demiryolu projesi önemli ulusal projelerden biridir. Son günlerde bu proje kapsamında 155 km'lik Haş-Zahidan demiryolu hattı hizmete açıldı.

Welayet News  - İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beucista eyaletini ülkenin kuzeydoğusuna bağlayacak Çabahar-Zahidan-Sarhas demiryolu projesi önemli ulusal projelerden biridir. Bu projenin tamamlanmasıyla İran'ın demiryolu ağı Orta Asya ülkelerine de bağlanacak.

Çabahar-Sarhas demiryolu hattı, yük ve yolcu taşımacılığı kullanımı için inşa ediliyor. Bu demiryolu hattının ana hedeflerinden biri, ülkenin doğusunda bir demiryolu koridoru oluşturarak, İran'ın ticari, transit, ekonomik ve turizm limanı Çabahar'ı ülkenin ve Orta Asya ülkelerinin demiryolu ağına bağlamaktır.

Son günlerde Çabahar-Zahidan-Sarhas demiryolu projesi kapsamında 155 km'lik Haş-Zahidan demiryolu hattı hizmete açılmıştır. Sistan ve Belucistan Valisi Hüseyin Muderris Hiyabani, bu eyaletteki dev projelerinden birinin Çabahar-Zahidan demiryolu olduğunu söyledi.

Ülkenin demiryolu hattının geliştirilmesi ve Sistan-Belucistan eyaletinin bölge ülkeleri, özellikle Afganistan ve Orta Asya arasında bir bağlantı halkası haline getirilmesi, 13.Tahran hükümetinin kalıcı başarısı olacaktır. ABD, İran'a uygulanan yeni yaptırımlardan Afganistan'ın petrol ithalatının yapıldığı Sistan ve Belucistan eyaletindeki Çabahar Limanı'nı muaf tutmuştu.

Tags: 


Yeni yorum ekle