Suudi koalisyonu Yemen yakıtı taşıyan 2 gemiye el koydu

Cu, 11/11/2022 - 10:16

Yemen Açık Deniz Ulusal Petrol Şirketi, saldırgan Suudi koalisyonu tarafından bu ülkeye ait yakıt taşıyan 2 gemiye el konulduğunu duyurdu.

Welayet News  - Yemen Ulusal Petrol Şirketi Perşembe gecesi Suudi saldırgan koalisyonunun Yemen halkı için yakıt taşıyan "Fos Energy" ve "Prenses Halima" adlı iki gemiye el koyduğunu duyurdu.

Yemen Ulusal Petrol Şirketi'nin açıklamasına göre bu 2 gemi daha önce uluslararası denetimden geçmişti.

Yemen Ulusal Petrol Şirketi Sözcüsü "Assam el-Mutewekkil", bir süre önce saldırgan Suudi koalisyonunun petrol gemilerine el koymasının Yemen halkına daha fazla baskı yapmak,  acılarını artırmak için yapıldığını duyurdu.

Son 7 yılda Yemen, saldırgan Suudi koalisyonunun çok yönlü kuşatması nedeniyle ciddi bir yakıt, gıda ve tıbbi ekipman sıkıntısıyla karşı karşıya bulunuyor.

Suudi Arabistan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer birçok ülkenin desteğiyle Mart 2015'ten bu yana Yemen'e yönelik askeri saldırılarda bulundu ve ülkeyi karadan, denizden ve havadan abluka altına aldı.

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen'deki savaş çığırtkanlığı yüz binlerce Yemenlinin ölümüne ve yaralanmasına ve 4 milyon kişinin yerinden edilmesine yol açtı.

Suudi Arabistan'ın askeri saldırganlığı ayrıca Yemen'in altyapısının %85'inden fazlasını yok etti ve ülke ciddi bir gıda ve ilaç sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı.

Birleşmiş Milletler'e göre Yemen, dünyanın en kötü insani kriziyle karşı karşıya.



Yeni yorum ekle