Emperyalist güçler IŞİD’i İslam ümmetine karşı kurdu

Per, 10/11/2022 - 11:38

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri Hamid Şehriyari, IŞİD terörist grubunu İslam ümmetinde anlaşmazlık yaratmak için emperyalizmin kurduğu bir oluşum olarak nitelendirdi.

Welayet News  - İRNA'ya göre, Hamid Şehriyari, Suriyeli alimler ve ilim insanlarıyla görüşmek üzere gittiği Suriye'de, Şeyh Ahmed Kaftaro eğitim merkezini ziyaretinde konuştu. Şehriyari, Emperyalizm  özellikle ABD ve Siyonist rejim, İslam'ı bir şiddet dini olarak tanıtmaya çalışıyor ve bu yüzden IŞİD'i kurdular, ifadelerini kullandı.

Hüccetülislam  Şehriyari, İslami öğretilerin doğru bir şekilde ifade edilmesini, tekfircilerin, özellikle de IŞİD'in gerçek yüzünün ortaya çıkarılmasın, Müslümanlar arasında bölünme ve ihtilaf yaratmaya  yönelik tehlikeli kibir planlarını aydınlatmayı, dünya İslam alimlerinin en önemli görevleri arasında saydı. 

İran'daki Sünnilerin durumuna değinen Şehriyari, İran İslam Cumhuriyeti'nde İslam mezheplerinin  barış içinde yan yana yaşadığını söyledi.

Şehriyari ayrıca İran'da İslam dinlerinin yanı sıra Hıristiyan, Musevi ve Zerdüşt dinlerinin de Müslümanlarla birlikte yaşamaya devam ettiğini ve ibadetlerini özgürce yerine getirdiğini belirtti.



Yeni yorum ekle