Arap Birliği: Arap Dünyasının Dörtte Birinden Fazlası Yoksulluk İçinde Yaşıyor

Çar, 09/11/2022 - 17:49

Arap Birliği Genel Sekreteri, korona ve ardından gelen krizlerin Arap ülkelerindeki gıda güvenliğini büyük ölçüde tehlikeye attığını belirtti.

Welayet News  - Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebul Gayt, Mısır'ın Şerm'ul Şeyh kentinde düzenlenen 27. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansın'da, gıda güvenliğinin Arap dünyasındaki en önemli tehdit olduğunu söyledi.

Gıda güvenliği çalışma grubunda yer alan Ahmed Ebul Gayt, iklim değişikliği hakkında, Arap Birliği'nin geçen hafta Cezayir'deki toplantısına atıfta bulunarak şöyle dedi: "Bu toplantıda gıda krizi ayrıntılı olarak tartışıldı ve katılımcılar, üretimin artırılması, kaynakların doğru kullanılması ve tüketim düzeninin değiştirilmesi gibi sunulan bazı planların uygulanması konusunda anlaştılar."

Arap Birliği Genel Sekreteri, "Korona virüsünün yayılması ve ardından gelen krizler nedeniyle Arap ülkelerindeki yoksulların sayısı arttı, öyle ki Arap topluluklarının dörtte birinden fazlası yoksulluk içinde yaşıyor." dedi.

Ebul Gayt, Arap gıda açığını azaltan programların uygulanmasını engelleyen büyük bir sorun olarak finansman konusuna işaret etti: "Bu bağlamda ülkeler, Arap finans kurumlarının elindeki kaynakları seferber etmeye çalışacak, ancak sürdürülebilir gıda güvenliğini sağlamak için uluslararası toplumun da yardımına ihtiyaçları var.”

Mısır'ın Şerm'ul Şeyh kentinde düzenlenen 27. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı, Pazartesi günü uluslararası kuruluşlar ve bazı ülke temsilcilerinin katılımıyla çalışmalarına başladı.



Yeni yorum ekle