'Şia ile Sünni düşmanlığı isteyen Kaos elebaşıları 8 Ülkede eğitim görmüş'

Çar, 09/11/2022 - 16:31

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vehidi "Son kaos olaylarında, kaosu yönlendirmeye çalışan elebaşılarından bazıları farklı 8 ülkede eğitim görmüşler." açıklamasında bulundu.

Welayet News  - İran İçişleri Bakanı Ahmed Vehidi, halkın akıllı davranması ve kaos çıkaranlara eşlik etmemelerinden dolayı takdirlerini sunarak" Son kaos olaylarında önde yer alanların bazıları 8 ülkede eğitim görmüş." dedi. 

İran İçişleri Bakanı ayrıca "Bazı gençler de sanal ortam etkisi altında kalarak kaosa katıldılar. Bu kişilerin bazıları geçici duygulara kapıldılar. Ancak düşman son kaos olaylarını etnik çatışmalara dönüştürmek istedi." dedi. 

İran İçişleri Bakanı ayrıca "Düşman, Münafıklar terör örgütü ve Komela dahil teröristleri son kaos olaylarına dahil etmek için elinden geleni yaptı ancak kendilerinin itiraf ettikleri gibi yenildiler. Tabii ki düşman bizim gelişmemizden de rahatsız, Müslüman bir ülkenin gelişmesini istemiyorlar.  İran'ın boyun eğen bir ülke olmasını istiyorlar. Şia ile Sünni'nin düşmanlığını istiyor, onların istedikleri şekilde hareket edilmesini istiyorlar. İslam İnkılabı Lideri'nin söylediği gibi güçlü bir İran'ı hiç istemiyorlar." dedi.



Yeni yorum ekle