Şeyh El-Azhar’in açıklamalarına İslami mezhepleri yakınlaştırma kurumu genel sekreterinden destek

Sa, 08/11/2022 - 07:27

Dünya İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri, El-Azhar şeyhinin İslam-İslam diyaloğunun gerekliliğine ilişkin son açıklamalarının ardından bu görüşmelerin yapılmasına desteğini açıkladı.

Welayet News  - İngiltere ve Amerika’nın yıllardır Müslümanlara ve İslam toplumlarına karşı uyguladıkları en önemli eylemlerden biri de Müslümanları bölmek ve İslam dinleri arasındaki ihtilaf noktalarını öne çıkarmaktır. 

Şu anda, çoğu İngiltere veya Amerika tarafından finanse edilen düzinelerce uydu kanalı ve web sitesi bu bölücülüğün reklamını yapmak ve tanıtmak için aktif durumdadır.

Bahreyn’de Papa Francis’in katılımıyla düzenlenen “İnsanların Bir Arada Yaşaması İçin Doğu-Batı Diyaloğu”nun kapanış töreninde El-Azhar Şeyhi Ahmet El-Tayyip, dünya çapında tüm İslam mezhepleri alimlerinden fitne ve fırkacılığa karşı ve birlik amacıyla bir an evvel İslam- İslam diyaloğunu başlatmaları gerektiğini vurguladı.

İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Hüccetülislam Hemit Şehriyari, gönderdiği mesajda El-Azhar şeyhinin söz konusu çağrısına destek verdiğini belirtti.

Hüccetülislam Şehriyari mesajının devamında İslami Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumunun kalpleri birleştirme, ve ümmetin çıkarlarını kişisel çıkarların üzerinde önceliklendirmeye yönelik medeni ve öncü çağrılara her zaman desteğini beyan ettiğini  sözlerine ekledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle