İran'ın Kuzeybatısında çok sayıda ABD yapımı silah ele geçirildi

Pt, 07/11/2022 - 17:10

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Seyyidü’ş-şüheda Hamza Karargahı, ülkenin kuzeybatısındaki Mehabad ilinde silah ve mühimmat zulalarının keşfedildiğini duyurdu.

Welayet News  - Seyyidü’ş-şüheda Hamza Karargahı tarafından yayınlanan bildiride ayrıca, fırsat kollayan ve güvenlik karşıtı unsurların insanları öldürmek üzere silahları kaos yandaşları arasında dağıtmak istedikleri ve İran'ın merkezinde yer alan illere aktarmak istedikleri bildirildi.

Bu bağlamda devrim karşıtı grupların silah ve mühimmat dağıtmak sureti ile gerilimleri arttırmak istedikleri ancak şimdiye kadar bu yöndeki sinsi komploların etkisiz hale getirildiği de vurgulandı.

İran'da çıkan son kaos olaylarında, Amerika ve bazı Avrupalı liderler ve medyaları, bu durumu suistimal ederek İran milletinin haklarını savunma sloganıyla, durumu daha da gergin hale getirmeye ve kaosları alevlendirmeye çalışmaktadır. Tüm bu komplolara rağmen İran milleti bilinçli ve basiretli duruşu ile bu tür eylemlerin sonuç vermesini engelledi ve durumun yatışması için temel zemini oluşturdu. 

Tags: 


Yeni yorum ekle