Pakistan Başbakanı Şerif: Bu komplonun bir parçası olduğum kanıtlanırsa istifa ederim

Pa, 06/11/2022 - 10:29

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İmran Han’a yönelik suikast girişiminde parmağı olmadığını söyledi ve “Bu komplonun bir parçası olduğum kanıtlanırsa istifa edeceğim” dedi.

Welayet News  - Pakistan eski Başbakanı İmran Han, 28 Ekim’de erken seçim için yandaşlarıyla birlikte  başkent İslamabad’a doğru yola çıktı. Kimliği belirsiz bir saldırgan dün Pencap eyaletinin Vezirabad kenti yakınlarında bir konvoya ateş açarak Han’ı bacağından yaraladı. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Han’ın Başbakan Şahbaz Şerif, İçişleri Bakanı Rana Sanullah ve İç İstihbarat Başkan Yardımcısı Tümgeneral Faysal Nasir’in saldırıyı gerçekleştirdiğini söylemesinin ardından bir açıklama yaptı. Şerif, İmran Han’a yönelik suikast girişiminde parmağı olmadığını belirterek, “İmran Han, İçişleri Bakanı ve bir askeri yetkili tarafından suçlandı. Bu komplonun bir parçası olduğum kanıtlanırsa istifa edeceğim. İmran Han ortaya çıkarsa “Saldırının arkasında olduğumun kanıtı bu koltukta olacağım. Oturmaya devam etmeye hakkım yok.”

Pakistan eski Başbakanı Han, erken seçim için yandaşlarıyla birlikte bir kervan oluşturarak 28 Ekim’de başkent İslamabad’a doğru yola çıktı. Kimliği belirsiz bir saldırgan, Pencap eyaletinin Vezirabad kenti yakınlarında bir konvoya ateş etti ve Han bacağından yaralandı. En az bir kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olayda saldırgan suçunu itiraf ederek, “Ben sadece İmran Han’ı öldürmek istedim, başka kimseyi değil” dedi.



Yeni yorum ekle