Bahreynli Bakan, Suudilerin uzlaşma mesajını Siyonistlere iletti

Çar, 02/11/2022 - 10:27

Tel Aviv'e giden Bahreynli bir bakan, Siyonistlere Suudilerin kendileriyle uzlaşmaya kararlı oldukları konusunda güvence verdi.

Welayet News  - İşgal altındaki Filistin'e ziyarette bulunan Al-i Halife rejiminin Sanayi ve Ticaret Bakanı Zayid bin Raşid el-Ziyani, Muhammed bin Selman'ın Siyonist rejimle ilişki kurma konusunda kararlı olduğunu net bir şekilde dile getirdi.

Bahreynli bu yetkili, Siyonist Ordu Radyosu'na verdiği röportajda şunları söyledi: 'Suudi Arabistan ve İsrail arasındaki ilişkileri normalleştirme olasılığının yüksek olduğunu umut ediyorum.'

Bu Bahreynli yetkilinin böylesi açık ifadelerde bulunması ve Suudi Arabistan'ın uzlaşma konusundaki kararlılığına ilişkin ifşaları Suudi liderlerini büyük ölçüde kızdırdı. Özellikle İbranice yayın yapan birçok medya da bu konuyu geniş bir şekilde ele aldı.

Bu bakanın sözlerini eleştiren Suudi analistler ve Suudi Arabistan'ın müttefikleri, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi gibi hassas konularda kimsenin Suudi Arabistan adına konuşma hakkına sahip olmadığını iddia etti.



Yeni yorum ekle