Irak Ehli Sünnet Alimler Birliği Başkanı: Ayetullah Hamanei'nin emri yerine getirilmeli

Pt, 31/10/2022 - 09:49

Irak Ehli Sünnet Alimler Birliği Başkanı, herkesin İmam Hamane'nin teröristlerin suç ve cinayetlerini rüsva etme konusundaki emirlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Welayet News  - Irak Ehli Sünnet Alimler Birliği Başkanı Şeyh Halid el-Molla, cumartesi günü, Şiraz'daki Şahçerağ türbesinde meydana gelen terör eyleminden dolayı İslam İnkılabın Lideri İmam Hamaney'e başsağlığı diledi.

Halid el-Molla Fars Haber Ajansına verdiği röportajda şunları söyledi: 'Bu korkunç cinayet bizi çok üzdü. Çünkü çok kötüydü ve Peygamber (s.a.a.) soyundan birinin türbesi olan kutsal bir yerde onlarca kişi şehit oldu ve yaralandı. İran İslam Cumhuriyeti'nde meydana gelen bu cinayet ve Irak, Suriye ve diğer ülkelerde meydana gelen diğer suç ve cinayetler tamamen küresel müstekbirlerle bağlantılı tekfirci terörist gruplar tarafından işleniyor ve Amerika onları besliyor.

Teröristlerin suçlarının yeri farklı olabilir, ancak Amerika onların kışkırtıcısı ve destekçisidir ve İran'ı hedef almak ve ilerlemesini, özellikle bilimsel ilerlemesini yavaşlatmak için ülkelerimizde ve bölgemizde kaos yaratmaya çalışmaktadır.

Amerika hala Müslümanlar arasındaki İslami uyanışı yok etmek istiyor. Herkes Ayetullah Hamanei'nin teröristlerin suç ve cinayetlerini rüsva etme konusundaki emrini yerine getirmelidir ve bizler bu konuda el ele vermeliyiz.

En büyük düşmanımız İsrail'dir. İsrail, casuslarını ve paralı askerlerini İran İslam Cumhuriyeti'nin toplumsal dokusunu hedef almak için besliyor. Bu suç ne Sünni alimler ne de Şii alimler tarafından kabul edilmez. Bu tür suçlara herkes karşıdır.

İran İslam Cumhuriyeti'nin bilimsel ilerlemesini durdurmak için hedef alındığını milletimize ve İran halkına anlatmalıyız. Sanayi açısından bu ülke süper güç ülkelerle yan yana hareket ediyor. Bir sonraki neden, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin sorunu da dahil olmak üzere İslam dünyasının sorunlarına bağlı kalmasıdır.

Masum kadın ve çocukların bu tekfirci hayvanlara yem olmalarından başka günahları yoktu. Irak'ta bu korkunç görüntüleri defalarca gördük ve acısını çektik. İran milleti de Irak'taki olaylardan zarar gördü. İran milletiyle dayanışmamızı ifade ediyor ve onları destekliyoruz. Bu bizim ve alimlerin görevidir.

İmam Hamaney son konuşmasında önemli bir konu olan tebliğe değinmiştir. Alimler ve merciler konuşmalıdır. Minberler sesini yükseltmelidir. Bu cinayetler reddedilmektedir. Bu olayların İran, Irak ve hiçbir yerde tekrar yaşanmaması için el ele vermeliyiz. Hakkı açıklamak bizim görevimizdir.' 



Yeni yorum ekle