Irak Hükümeti işgalcileri sınır dışı etmeyi ulusal bir görev olarak görmelidir

Pa, 30/10/2022 - 09:32

Irak Nuceba Hareketi Genel Sekreteri yayınladığı mesajında, Muhammed Şiya Sudani hükümetine başarılar dileyerek, bu hükümetten egemenliği korumak için işgalcilerin sınır dışı edilmesini ulusal bir görev olarak görmesini istedi.

Welayet News  - Irak Nuceba İslami Direniş Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Ekrem el-Kabi, Irak Başbakanı'na ve Irak'ın yeni hükümetine başarılar dilediği mesajında, direnişin geçmişten beri Irak halkının yanında durduğunu ve onların sorun ve taleplerinin yanında olduğunu vurguladı.

Şeyh Ekrem el-Kabi şu ifadelerde bulundu:

'Direniş savaşçıları, kutsal amaçları gerçekleştirmek, zulmü ortadan kaldırmak, adaleti uygulamak, egemenliği gerçekleştirmek ve onurlu bir yaşam sağlamak için kefenlerini giyip Allah yolunda canlarını feda etmekte ve işgalcilere karşı savaşmaktadır. Buna dayalı olarak, Sayın Muhammed Şiya el-Sudani'ye dini ve milli sorumluluk ve görevimiz gereği başarılar diliyoruz.'

Nuceba Hareketi Genel Sekreteri, Irak'ın yeni hükümetinin bu ülkenin vatandaşlarına hizmet etmede ve dönüşüm yaratmada ve Irak'ın sorunlarını çözmede başarılı olmasını umut ettiğini belirterek şu ifadelerde bulundu:

'Sorunların ana nedeni, bir yandan işgalcilerin ekonomik kaynaklar ve varlıklar üzerindeki kontrolü, diğer yandan da ülkenin sermayesinin yolsuzlar tarafından yağmalanmasıdır.

Irak halkıyla birlikte hükümetin performansını izleyecek ve Irak tamamen özgürleşene kadar işgalcilere karşı direnmeye devam edeceğiz. Hükümetten, ulusal egemenliğin gerçekleştirilmesi için işgalcilerin sınır dışı edilmesini, onların

kuzeyden güneye kadar ülkeden çıkarılmasını ve Amerika, İsrail ve Türk askeri uçaklarının Irak hava sahasına saldırmasının önlenmesini görev olarak kabul etmesini rica ediyoruz.

Irak halkına hizmet etmek ve ülke için bağımsızlığı gerçekleştirmek isteyen pak ve iyi işler yapanları desteklemeye devam ediyoruz. Çünkü bizim isteğimiz, Irak halkının iradesinin gerçekleşmesinden başka bir şey değildir.'

Tags: 


Yeni yorum ekle