Arap kullanıcıların Şah Çerağ Türbesi’ndeki terör saldırısına tepkisi

Ct, 29/10/2022 - 09:35

Twitter sosyal ağının Arapça konuşan bazı kullanıcıları, Şah Çerağ Türbesi’ne yönelik terör saldırısında şehit olan kadın ve çocukların resimlerini yayınlayarak tweetlerinde Batı-Arap medyasının bu cinayet karşısındaki sessizliğini eleştirdi.

Welayet News  - Twitter sosyal ağının Arapça konuşan bazı kullanıcıları, Batı medyasının bu terör saldırısına karşı sessiz kalmasına tepki gösterdi ve Şiraz'daki Şah Çerağ Türbesi’ne yönelik terör saldırısında şehit olan İranlı kadın ve çocukların resimlerini yayınlayarak insan hakları savunucularının çifte standartlarını ortaya koydu.

Ala Ashknani isimli bir kullanıcı, İranlı bir şehit anne ve çocuğunun fotoğrafını yayınladığı bir tweette,  "Üzgünüm.. Mehsa Emini değilsin ki dünya kadınları, Batı ve Arap medyası senin için devrim yapsın” diye yazdı.

Lübnanlı medya aktivisti Ramia İbrahim, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bunlar, Batı'nın görmediği ve arkasında durmadığı İran halkının örnekleridir...Bu, ‘özgür toplum’un hakları için ayağa kalkmadığı ve kucağındaki çocuğun hakkına sahip çıkmadığı İranlı kadın örneğidir” dedi.

Bir diğer Twitter kullanıcısı Muhammed El-Gharawi de, Şahçerağ Türbesi’ne yapılan kanlı terör saldırısında kanlar içindeki şehitlerin fotoğrafını paylaşarak, “Bu fotoğraf Ukrayna'da olsaydı mesele tamamen farklı olurdu” diye yazdı.

Bir Twitter kullanıcı hesabı, Şahçerağ Türbesi terör saldırısında şehit olan anne ve çocuğunun resmini çizen Hasan Ruhulemin’in yeni resmini de yeniden yayınlayarak, şöyle yazdı: “Dünyanın yasını tutmadığı, sivil aktivistlerin kendisi için gözyaşı dökmediği şehit..”

Suriyeli bir Twitter kullanıcısı olan Rania El-Assal ise, merhum Mehsa Emini ile Şahçerağ Türbesi terör olayında şehit düşen annenin fotoğrafını yayınlayarak, Batı medyasının ikircikli yaklaşımı hakkında şöyle yazdı: “Kalp rahatsızlığı nedeniyle ölme ile dini kimlik nedeniyle öldürülme arasındaki fark: İlkinden bir sembol yaptılar ve ikincisini sakladılar”.

Sanat aktivisti ve belgesel yapımcısı Mehdi Kansu, aşağıdaki fotoğrafı Twitter hesabından yeniden yayınladı ve şunları yazdı: “Dünyanın yas tutmadığı ve sivil aktivistlerin kendisi için ağlamadığı şehit bir kadın. Burada gözler kapalı, kulaklar sağır.. Çıkarlarına hizmet etmeyen kan için sesler sessizliğe gömülüyor..”

Hora isimli başka bir kullanıcı ise aşağıdaki resmin yayınlanmasıyla birlikte bir tweet'te şunları yazdı: “Bu nasıl bir inançtır ki kadınların soyunması için camilerde ve türbelerde masum insanların öldürülmesini helal kılıyor!!! Allah #İslam_Cumhuriyetini korusun, şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar versin”.

 

aa_682.jpg

Bir hukuk aktivisti olan Abbas Amrullah isimli başka bir kullanıcı da, Şah Çerağ Türbesi’nde meydana gelen terör olayında yaralanan çocuğun aşağıdaki fotoğrafını yayınlayarak, “Bu çocuk, tüm ailesini (annesini, babasını ve kardeşini) Şah Çerağ Türbesi’ne yönelik terör saldırısında kaybeden Artin'dir. Diğer çocuklar ve küresel emperyalizmin kurbanları gibi onun için ağlamadıklarını görüyorsunuz. Üzgünüm canım.. Ukraynalı değilsin ki dünya senin için ağlasın!”

Lübnanlı bir elit olan Yaser El-Kheiro da, terör saldırısının ardından General Şehit Kasım Süleymani’nin fotoğrafını yayınlayarak “Bugün onun yeri boş...” diye yazdı.

Welayet News  



Yeni yorum ekle