Rusya: Ukrayna savaş cephesine 82 bin Rus askeri gönderildi

Ct, 29/10/2022 - 08:59

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, dün yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusuna savaş için 82 bin askerin daha cepheye gönderildiğini söyledi.

Welayet News  - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, geçtiğimiz 21 Eylül'de imzaladığı kısmi seferberlik kararnamesine göre Rus ordusuna 300 bin yedek askerin katılım süreci tamamlandı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "21 Eylül'den bu yana, askeri komiserler, Rusya Federasyonu'nun idari makamlarıyla birlikte, birliklere 300 bin vatandaşın çağrılması ve gönderilmesi planlanan çerçevede kısmi seferberlik çalışmaları yürütülüyor. Eğitimlerini tamamlayan 82 bin kişi özel askeri harekât bölgesine gönderildi ve bunların 41 binden fazlası birlikler dâhilinde hareket ediyor. 218 bin kişi ise eğitimlerine devam ediyor. Kısmi seferberlik kapsamında bin 300'den fazla kamu çalışanı, 27 binden fazla girişimci birliklere gönderildi, 13 bin vatandaş celp gelmesini beklemeden görev yapma isteğini bildirdi ve gönüllü olarak silahaltına alındı. Kısmi seferberliğe katılan kişilerin yaş ortalaması 35" açıklamasını yaptı.

Şoygu, "Seferberlik kapsamında çağrılan vatandaşların cepheye intikali bugün itibarıyla tamamlandı. Askerlik şubeleri, özel askeri harekat kapsamında sadece gönüllüleri ve sözleşmeli personel adaylarını silah altına almaya devam edecek" ifadelerine yer verdi.



Yeni yorum ekle