Putin: Kasım Süleymani suikastı bir cinayetti

Cu, 28/10/2022 - 10:06

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da Uluslararası Valday Tartışma Kulübünün düzenlediği oturuma katılarak gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - Vladimir Putin, Ukrayna'da nükleer silah kullanma niyetlerinin olmadığını söyledi. Perşembe günü bir forumda konuşan Putin, Batı'yı Rusya'yı 'haritadan silmeye çalışmakla' suçladı.

"Tarihi bir an yaşıyoruz" diyen Putin, dünyanın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana "en tehlikeli" yıllarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Putin, "Batı dünyayı yönetecek durumda değil, ama umutsuzca deniyor ve dünya halklarının çoğu bunu kabul edemez" değerlendirmesinde bulundu.

Asya, Afrika ve Latin Amerika'nın öneminin gelecekte daha da artacağını işaret eden Putin, Rusya'nın, komşu ülkelerin de daha fazla yer aldığı yapıları devreye almak için çalışmalarını artırmak istediğini söyledi.

Putin, söz konusu yapıların çok kutuplu dünyanın temelini oluşturduğunu belirtti.

Putin'den ABD'ye General Süleymani Suikastı Tepkisi

Putin, oturumda yaptığı konuşmada ayrıca, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin şehit edilmesine tepki gösterdi, ABD’yi sert bir dille eşleştirdi.

General Süleymani'ye karşı düzenlenen suikastı "bir cinayet" olarak nitelendiren Putin, "General Süleymani hakkında kim ne düşünürse düşünsün, o resmi bir yetkiliydi. Üçüncü ülkede öldürüldü (şehit oldu). Hiç utanmadan çıkıp Kasım Süleymani suikastını biz yaptık dediler." açıklamasında bulundu.

"Dolar Silah Olarak Kullanılıyor"

Batılı ülkelerin doları "bir silah" olarak kullandığını söyleyen Putin, "Batı doları silah gibi kullanarak döviz rezerv sistemi düşüncesini itibarsızlaştırdı. Ödemelerde ulusal para birimine geçiş hızlanacak ve bu kaçınılmazdır." diye konuştu.

Putin, ulusal para birimleriyle ticaretin, söz konusu para birimlerini basan ülkelerin ekonomik gücüne de bağlı olduğunun altını çizerek "Bu tür ödemeler kesinlikle baskın hale gelecektir." dedi.

Dolardan "kurtulmanın" kolay olmadığını kaydeden Putin, "Çünkü Amerikalılar çok güçlü bir sistem yarattılar. Bu sistemden çıkmak oldukça zor ancak herkes geleceğini düşünüyor." yorumunda bulundu.



Yeni yorum ekle