Amerika'nın Suriye'deki Yasadışı Varlığı Sona Ermelidir

Çar, 26/10/2022 - 17:57

Şam'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Bessam Sabbah, Suriye'nin servetinin ABD tarafından yağmalanmasına değinerek "Bu ülkenin Suriye'deki yasadışı varlığı sona ermelidir" dedi.

Welayet News  - Suriye'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi dün Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Suriye'deki herhangi bir yasadışı askeri varlık, BM Sözleşmesi'nin ve uluslararası hukukun ihlalidir ve derhal durdurulmalıdır.'

Bessam Sabbah, Amerika ve Türkiye'nin Suriye'deki tek taraflı ve yasadışı eylemlerine değinerek şu ifadelerde bulundu: 'Terörle çeşitli biçimlerde mücadele etmek ve onu sonsuza dek ortadan kaldırmak ancak Suriye hükümeti ile tam işbirliği ve koordinasyon ile mümkündür.'

Şam'ın BM daimi temsilcisi ayrıca, ABD hükümeti tarafından Suriye'ye karşı ulusal olağanüstü halin uzatılmasını kınadı.

Şunu söylemek gerekir ki, Amerika, Suriye'nin petrol zengini bölgelerindeki varlığını asker ve teçhizat göndererek artırdı. ABD'nin bu yasa dışı varlığı, bu ülkenin halkının petrolünün çalınmasına neden oldu.

Suriye hükümeti defalarca, bu ülkenin doğusundaki ve kuzeydoğusundaki ABD bağlantılı milislerin petrol yağmalamaktan başka bir amacı olmadığını ve onların yasadışı varlıklarına son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle