Yemen'de BAE ile uyumlu kuvvetler: Ensarullah ile savaşmayacağız

Çar, 26/10/2022 - 16:39

Güney Yemen Geçiş Konseyi'ndeki (BAE ile uyumlu) bazı kaynaklar, bu grubun güçlerinin ordu ve Ensarullah ile Yemen'in kuzeyindeki çatışmalara asla girmeyeceğini söylüyor.

Welayet News  - Yemen'in güney bölgelerindeki Yemen ordusunun ve halk komitelerinin yeni saha başarıları ile birlikte, ayrılıkçı olduğunu iddia eden ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen "el-Meclisi el-intikalı el-Cenubı" (Güney Geçiş Konseyi) grubu Sana'a hükümetine yeni mesajlar verdi.

Al-Haber el-Yemeni internet sitesine göre, Güney Geçiş Konseyi yetkilileri yorumlarında Suudi koalisyonunun Yemen'in kuzeyindeki ve Sana hükümetine karşı yürüttüğü operasyonların hiçbirine katılmayacaklarını söylediler.

Bu bağlamda, Başkanlık Konseyi Uzlaşma ve Danışma Komitesi (Riyad'a bağlı) Başkanı ve Geçiş Konseyi Dışişleri Dairesi Başkanı Muhammed Al-Qaithi, Aden Al-Mustaqla (Geçiş Konseyi'nin resmi organı) kanalına verdiği demeçte Yemen'in kuzeyinden güneyin ayrılması davası tamamlanana kadar Geçiş Konseyi güçlerinin Yemen'in kuzeyinde herhangi bir çatışmaya girmeyeceğini söyledi. Ayrıca Geçiş Konseyi'nin müttefiklerinin görüşünün bu davanın hiçbir zaman sonuçlanmayacağı yönünde olduğunu vurguladı.

Bu açıklamalarla aynı zamanda Yemen'in güneyindeki al-Sabiha bölgesindeki silahlı grupların komutanı Fettah al-Sabihi de komutasındaki güçlerin, Yemen ordusu ve Ensarullah'ın kontrolündeki Lahc eyaleti sınırındaki al-Rahdeh şehrine girerek kendilerine katıldığını söyledi.

Al-Rahdeh kentindeki var olan askerlerinin fotoğraflarını Twitter hesabındaki kişisel sayfasında yayınlayarak, diğer silahlı grupların da onlara katılmasını, böylece hepsinin Sana'a gitmesini ve Ulusal Kurtuluş hükümetine bağlılık sözü vermesini beklediğini yazdı.

Al-Sabihi, "Vatanın Kucağına" geri döndüklerini yazdı ve Yemen ordusuna ve halk komitelerine Sana'a geçişlerini kolaylaştırdıkları için teşekkür etti.

Güney Geçiş Konseyi'ne bağlı bazı grupların Yemen ordusu ve Ensarullah ile ittifak yapma isteği, son haftalarda Sana hükümeti güçlerinin Yemen'in güney bölgelerinde özellikle Aden vilayetinin kuzeyinde önemli ilerlemeler kaydetmesinin ardından ortaya çıkıyor ve Geçiş Konseyi, kontrolleri altındaki bölgelerin Yemen ordusu ve halk komiteleri tarafından kuşatılmasından korkuyor.



Yeni yorum ekle