Suudi-BAE Koalisyonunun İHA korkusu: El-Mukelle Limanı kapandı

Çar, 26/10/2022 - 11:26

Arap medyası, Suudi-BAE koalisyonunun kontrolü ve işgali altındaki el-Mukelle limanının kapatıldığını ve bu bölgedeki hava savunmasının etkinleştirilmesiyle eş zamanlı olarak buradaki gemi nakliyesinin askıya alındığını açıkladı.

Welayet News  - El Meyadin kanalı, el-Mukelle semalarında insansız uçakların havalanmasının ardından bu limanın tamamen kapatıldığını açıkladı.

El-Meyadin, Yemen kaynaklarından naklen şunları söyledi: 'Bu limanda uçaksavarların geniş çaplı ateşinin sesi duyuldu.

Bu olay, Yemen'in güneydoğusundaki Hadramut'ta bulunan söz konusu liman üzerinde insansız bir uçağın uçuşunun ardından meydana geldi.'

Yemen kaynaklarına göre bu limanda yaygın bir karışıklık ve kaos yaşanmış ve daha sonra buradaki faaliyetler tamamen durdurulmuştur.

Suudi-BAE koalisyonuna ait büyük bir petrol tankerinin bu limana girmesiyle eş zamanlı olarak bu insansız hava aracının uçuş gerçekleştiği söyleniyor.

Birkaç gün önce Suudi-BAE koalisyonu tarafından işgal edilen ed-Dabbe petrol limanı, Yemen silahlı kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen insansız hava aracı operasyonunun hedefi oldu ve bu operasyonun amacının, Yemen halkına ait olan petrol zenginliklerinin yağmalanmasının tehlikeli sonuçları konusunda işgalcilere bir uyarı olduğu açıklandı.

Hatırlatmak gerekir ki, Birleşmiş Milletler'in tüm çabalarına rağmen işgalci Suudi-BAE koalisyonunun ihlalleri nedeniyle Yemen'de ateşkesin uzatılması mümkün değildir.



Yeni yorum ekle