İran: Nükleer Anlaşmanın Son Aşamasındayız / Rusya'ya Ukrayna savaşı sırasında değil öncesinde silah sattık

Sa, 25/10/2022 - 14:27

Tahran’da Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği (OANA) üyeleriyle bir araya gelen İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, burada yaptığı konuşmada ülkesinin dış politikasını değerlendirdi.

Welayet News  - Geçmişte Rusya'ya silah sattıklarını ancak Ukrayna savaşında kullanılmak üzere Rusya'ya silah sattıklarına dair iddiaların doğru olmadığını söyleyen Abdullahiyan, "Ukrayna'daki savaşa ilkeli bir bakış açısıyla karşıyız. Rusya'ya Ukrayna savaşında kullanması için herhangi bir silah veya insansız hava aracı vermedik ve vermeyeceğiz." diye konuştu.

İddiaları araştırmak için Ukrayna ile askeri uzmanların katılımıyla ortak bir toplantı yapmaya hazır olduklarını aktaran Abdullahiyan, bu teklifi Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüşmesinde kendisine ilettiğini belirtti.

Abdullahiyan, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşta İran'a ait insansız hava araçlarını kullandığı açığa kavuşursa bu konuya kesinlikle kayıtsız kalmayacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında nükleer müzakere sürecine de değinen İran Dışişleri Bakanı, "Artık anlaşmanın son aşamasındayız. Son günlerde Amerikan tarafı diplomatik mesajlarla anlaşma fırsatını korumaya çalışırken bazı yerlerde de kaos ve terör eylemleri oluşturmaya çalıştı." dedi.



Yeni yorum ekle