İsrail askerleri Batı Şeria'da sivillere ateş açtı: 5 ölü

Sa, 25/10/2022 - 07:33

Filistin Sağlık Bakanlığı yazılı açıklamada, Batı Şeria'da işgal güçlerinin kurşunuyla 5 Filistinli şehit oldu, aralarında 5'i hayati tehlikede 22 kişi de yaralandı" ifadeleri yer aldı.

Welayet News  - Siyonist İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da sivillere ateş açtı. İki kentte 5 Filistinli hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı. Kendilerini "Aslanların İni" diye adlandıran Filistinli grup tarafından yapılan açıklamada, "Aslanların ininden çıkış vakti gelmiştir" ifadeleriyle Filistinlileri harekete geçme çağrısı yapıldı.

Açıklamada, 4 kişinin Nablus'ta, bir kişinin de Ramallah yakınlarındaki Nebi Salih beldesinde İsrail askerlerinin saldırısı sebebiyle öldüğü belirtildi.

Filistin resmi televizyonundan verilen bilgide ise Nablus'ta Filistinlilere ait bir aracın bombalanması sebebiyle hayatını kaybedenler arasında yanmış bir cesedin olduğuna dikkat çekildi.

Sİyonist medyadan "Walla" sitesi, ordunun dün gece Nablus'taki askeri operasyonunun "Arin el-Asud" grubu tarafından planlanan büyük bir saldırıyı engellemek amacıyla gerçekleştirildiğini duyurdu.

İsrailli ünlü gazeteci Tal Liv Ram, Nablus'ta bu sabah meydana gelen olayların, çatışmaların yoğunluğu nedeniyle olağandışı ve benzeri görülmemiş olduğunu söyledi.

Filistin kaynakları, İsrail ordusunun Nablus kentindeki bazı evleri insansız hava araçlarıyla hedef aldığını duyurdu.

Bazı kaynaklar, İsrail ordusunun Salı günü sabahın erken saatlerinde meydana gelen çatışmalarda aldığı ağır darbelerin ardından Nablus'a tank göndermeyi planladığını duyurdu.

 



Yeni yorum ekle