Netenyahu: Suudi Arabistan'ın anlaşması olmasaydı Araplar bizimle uzlaşmazlardı

Sa, 25/10/2022 - 07:03

Siyonist rejimin eski başbakanı itirafında, ''Bazı Arap ülkeleri, Suudi Arabistan'ın onayı ve yeşil ışığıyla Tel Aviv ile ilişkilerini normalleştirdi.'' dedi.

Welayet News  - Dört Arap ülkesi olan BAE, Bahreyn, Sudan ve Fas 2020'de siyonist İsrail rejimiyle ilişkilerini Amerika'nın baskı ve arabuluculuğuyla ve Siyonist rejimin Filistinlilere karşı işlediği cinayetleri dikkate almadan normalleştirdi.

İRNA'nın Pazartesi günkü verdiği habere göre, Netanyahu yaptığı bir konuşmada, ''kabul etmemiz gereken ilk şey Suudi Arabistan'ın kademeli normalleşme sürecini başlatmasıdır, çünkü 2018'de ve 2020'de "İbrahim" anlaşmasının imzalanmasından önce, Suudiler, hava sahasını açtı ve bu sayede yüzbinlerce İsrailli Fars Körfezi ülkelerine uçabildi.'' dedi. 

Netanyahu, "Suudi Arabistan'ın onayı  olmadan İbrahim anlaşmasının Arap ülkeleriyle imzalanmasının mümkün değildi, bu yüzden Riyad normalleşmeye doğru ilerliyor ve bence bu yönde güzel işler yapıyor.'' dedi. 

Siyonist rejimin Ulaştırma Bakanı Miraf Mirafi, Filistin milletinin davasına ve haklarına zarar veren bu rejimle Suudilerin uzlaşmacı yaklaşımına daha önce dikkat çekmiş ve açıklık getirmiş ''Uzlaşma sürecinin bir parçası - İsrail uçaklarının ülke toprakları üzerinde uçmasıyla devam ediyor, bu da uçuşların uzunluğunu azaltabilir.'' demişti. 



Yeni yorum ekle