Rusya, Ukrayna’da İran İHA’ları Kullanıldığı İddialarını Yalanladı

Ct, 22/10/2022 - 09:14

Rusya'nın Birleşmiş Milletler elçisi ve daimi temsilcisi Vassily Nebenzia, Moskova'nın Batı'nın İran'dan insansız hava aracı satın almasıyla ilgili yanlış bilgilerini reddettiğini belirterek, Birleşmiş Milletler'in Ukrayna'da insansız hava aracı kullanımını araştırmak için bir ekip göndermeye hakkı olmadığını da sözlerine ekledi.

Welayet News  - Nebenzia'nın açıklamasından önce, ABD'nin Birleşmiş Milletler büyükelçi yardımcısı, Batı'nın İran'a yönelik medya kampanyasının devamında İran'ın Rusya'ya insansız hava aracı sağladığını ve bu eyleminin Güvenlik Konseyi'nin 2231 sayılı Kararını ihlal ettiğini iddia etti.

Fransa'nın Birleşmiş Milletler'deki temsilcisi Nicolas de Riviere, ABD'nin bu iddiasını sürdürerek, Birleşmiş Milletler uzmanlarının insansız hava araçlarının enkazlarını toplamak ve nereden geldiklerini belirlemek için Ukrayna'ya gitmelerini istedi.

Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi ve Temsilcisi Sergi Kislisa, Rusya'nın ülkesiyle savaşta İran İHA'larını kullanmasına ilişkin başta ABD olmak üzere Batı'nın iddialarını yineledi.



Yeni yorum ekle