Siyonist İsrail'in ilk hava savunma sistemi "Barack" BAE'inde

Cu, 21/10/2022 - 10:04

İşgalci İsrail'in "Barack" adlı ilk hava savunma sistemlerinin Birleşik Arap Emirlikleri"ne (BAE) yerleştirildiği bildirildi.

Welayet News  -  "Breaking Defense" web sitesinin işgalci İsrail'in askeri kaynaklarına dayanarak verdiği bir habere göre, Siyonist İsrail'in "Barack" denen ilk hava savunma sistemlerinin Birleşik Arap Emirlikleri"ne (BAE) yerleştirildi.

Bu habere göre, böyle bir girişim, bir başka hava savunma sistemlerinin de aynı şekilde BAE'ne yerleştirilmesini kapsayan ikili bir anlaşma çerçevesinde gerçekleştirldi.

"Barack", helikopter, uçak, İnsansız hava aracı (İHA) ve füze gibi araçların tehditlerine karşı kullanılan bir hava savunma sistemi sayılıyor. Yine aynı habere göre, Siyonist İsrailli askeri kaynaklar Breaking Difence muhabirine, BAE yetkililerinin kendi hassas mekanlarını Husi saldırıları karşısında savunabilmek için Tel Aviv'den daha fazla savunma sistemleri istediklerini söylediler. Bu arada Reuters haber ajansı da geçen verdiği bir haberinde, BAE ile Siyonist İsrail'in bir hava savunma sisteminin teslimatıyla ilgili bir anlaşma imzaladıklarını bildirdi.



Yeni yorum ekle