5 milyondan fazla Suriyeli mülteci ülkelerine döndü

Cu, 21/10/2022 - 09:51

Suriye İç Yönetim ve Çevre Bakanı "Hüseyin Mahluf" Perşembe günü yaptığı açıklamada, Batı ülkelerinin tüm engellemelerine rağmen 2018'den bu yana 5 milyondan fazla Suriyeli mültecinin ülkelerine döndüğünü duyurdu.

Welayet News  - Suriye ordusunun teröristleri yenme ve bu ülkede göreceli güvenliği sağlamadaki başarısı ile Suriyeli mülteciler evlerine dönüyor.

Hüseyin Mahluf Perşembe günü Suriye ve Rusya arasında Şam'daki Suriyeli mültecilerin dönüşü konulu konferansta yaptığı açıklamada şöyle dedi: 2018'den beri, eş milyondan fazla Suriyeli mülteci ve yerinden edilmiş kişi şehirlerine ve evlerine döndü.

Suriye İç Yönetim ve Çevre Bakanı, bu ülkenin hükümetinin sürekli olarak yaşam koşullarını iyileştirmek ve mültecileri ülkelerine dönmeye teşvik etmek için çalıştığını belirterek, Batılı ülkelerin mülteci sorununu Batı'nın siyasi çıkarları doğrultusunda çözmek için uğraştığını ve Suriyeli mültecilerin geri dönüşünü engellediğini söyledi.

Suriye İç Yönetim ve Çevre Bakanı ayrıca Amerikan işgalcileri tarafından Suriye'nin  petrol ve tahılına yönelik hırsızlığın devam ettiğine işaretle şöyle dedi: Amerikalılar organize bir şekilde teröristleri desteklerken, uluslararası kanunların hiçbirine değer vermiyor.

ABD ordusu ve ona bağlı terör unsurları, uzun süredir Suriye'nin kuzey ve doğusunda yasa dışı olarak varlığını sürdürmekte, ülkenin petrol ve buğday kaynaklarını yağmalamanın yanı sıra Suriye halkı ve güçlerine karşı eylemler gerçekleştirmektedir.

Tags: 


Yeni yorum ekle