İmam Hamanei'den SİHA iddialarına yanıt: Önce Photoshop diyorlardı şimdi ise...

Per, 20/10/2022 - 15:09

İslam Devrimi lideri İmam Seyyid Ali Hamanei, "Bir kaç yıl önce İran'ın insansız hava araçları ve füzelerinin görüntülerinin photoshop olduğunu söylerlerdi. Şimdi de bunların çok tehlikeli olduğunu söylüyorlar. Neden şuna satıyorsun neden buna veriyorsun diyorlar.

Welayet News  - İran İslam Devrimi Rehberi  İmam Ali Hamanei, ülkesinin Rusya'ya Ukrayna'daki savaşta kullanılmak üzere silahlı insansız hava araçları (SİHA) gönderdiği iddialara ilişkin, "Bir kaç yıl önce İran'ın insansız hava araçları ve füzelerinin görüntülerinin photoshop olduğunu söylerlerdi. Şimdi de bunların çok tehlikeli olduğunu söylüyorlar. Neden şuna satıyorsun neden buna veriyorsun diyorlar"" dedi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, İmam Ali Hamanei, "seçkin akademisyenler" ile bilim ve teknoloji alanında yetenekli gençleri kabul ettiği toplantıda konuştu.

Yetenekli bireylerin ülkenin en önemli varlıkları arasında olduğunu ve devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini söyleyen İmam Ali Hamanei, "Yeteneklilerin büyük bir zenginlik olduğunu anladığımızda, yetenekli bireyler yetiştirmeye gayret edeceğiz, onları kaybetmenin bir kayıp olduğunu anlayacağız ve bu kaybı mümkün olduğu kadar önleyeceğiz." diye konuştu.

"İran'ın ilerlemesini engellemek isteyen düşmanların ülkenin ilerlemesi için temel bir dayanak olan üniversitelere zarar verebilecek her türlü fırsatı kullandığını" söyleyen İmam Ali Hamanei, "Dünyanın büyük güçleri, diğerlerine hükmetmek ve milletleri geride tutmak için silah, aldatma ve hatta bilimi kullanıyor. Bu yüzden ilmi seviyesini yükselten üniversiteler düşmanın hakimiyetine engeldir." değerlendirmesinde bulundu.

"Nükleer silah peşinde değiliz"

İranlı "seçkin akademisyenlerin" ve yetenekli bireylerin çalışmaları sayesinde nükleer alanda da önemli başarılar elde edildiğini söyleyen İmam Hamanei, "Biz nükleer alanda silah ve bombaların peşinde değiliz. Nükleer endüstrinin kendisi pek çok nimete sahip ve biz bunlara ulaşmayı başardık." dedi.

İran'ın Rusya'ya Ukrayna'daki savaşta kullanılmak üzere silahlı insansız hava araçları gönderdiğine dair iddialara değinen İmam Hamanei, "Bir kaç yıl önce İran'ın insansız hava araçları ve füzelerinin görüntülerinin photoshop olduğunu söylerlerdi. Şimdi de bunların çok tehlikeli olduğunu söylüyorlar. Neden şuna satıyorsun neden buna veriyorsun diyorlar"" ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle