Velayeti: Washington ve Tel Aviv, İran'daki planlarını uygulayacak kadar güçlü değil

Per, 20/10/2022 - 11:16

İran İslam İnkılabı Rehberi'nin uluslararası ilişkiler danışmanı Velayeti, ''Washington ve Tel Aviv, İran'daki planlarını uygulayacak kadar güçlü değiller ve İran halkı buna izin vermeyecek.'' dedi.

Welayet News  - İRNA'ya göre, Ali Ekber Velayeti El-Meyad

in'e verdiği röportajda şöyle dedi: İran direniş cephesinin kalbinde yer alıyor ve Yemen, Lübnan, Suriye, Filistin ve Irak'ın yanında aktif bulunmaktadır.'' 

İran'da son dönemde yaşanan huzursuzluğa da değinen Velayeti, "Washington ve Tel Aviv, İran'daki planlarını uygulayacak kadar güçlü değiller ve İran halkı buna izin vermeyecek.'' dedi.

Batı'nın Nükleer Anlaşma'nın ihyasıyla ilgili müzakereleri konusundaki başarısızlıklarına değinen Velayeti, ''Batılılar dünyanın tek kutuplu olduğuna ve Amerika'nın bir süper güç olduğuna inanıyor.'' dedi.

Suudi Arabistan ile müzakereler konusuna değinen Velayeti, "Suudi Arabistan ile komşuyuz ve birlikte yaşamalıyız ve ihtilafları  daha iyi bir şekilde çözmek için iki ülkede büyükelçiliklerin aktif olması gerekiyor.'' dedi. 

Velayeti, açıklamasının bir başka bölümünde, Lübnan ile işgal altındaki Filistin arasındaki deniz sınırlarının çizilmesi örneğine atıfta bulunarak şunları da kaydetti: ''Lübnan'ı destekliyoruz ve deniz sınır çizgisi tanımlanmalı ve İsrail, Lübnan'ın deniz sınır bölgesini  terk etmeli.''



Yeni yorum ekle