Beşşar Esad Filistin Heyetiyle Görüştü: Direnişi Hala Destekliyoruz

Per, 20/10/2022 - 09:42

Filistinli grupların lider ve temsilcilerinden oluşan bir heyeti ağırlayan Suriye Cumhurbaşkanı, bu ülkenin içinde bulunduğu savaşa rağmen Filistin direnişini ve meselesini hala desteklediğini vurguladı.

Welayet News  - Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Çarşamba günü öğleden sonra Filistinli grupların liderlerinden ve temsilcilerinden oluşan bir heyeti ağırladı.

Suriye Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, bu toplantıda, Cezayir'deki Filistinli gruplar arasındaki görüşmelerin sonuçları ve geçici Siyonist rejime ve onun Filistin'de devam eden suç ve cinayetlerine karşı halkın arzularını gerçekleştirmek için bu ilişkileri güçlendirmenin yollarının değerlendirildiği belirtildi.

Beşşar Esad bu görüşmede Cezayir görüşmelerinin önemini vurgulayarak şunları söyledi: 'Bu görüşmelerin önemli olmasının nedeni, Filistinli grupların birliğine yol açması ve bu birliğin Filistin meselesine hizmete giriş noktası olmasıdır.

Filistinli grupların birliği, onların Siyonist rejime karşı mücadelesinde ve haklarını geri alabilmesinde temel faktördür. Filistin meselesini başta Filistin olmak üzere Arap ülkelerindeki yeni nesillerin vicdan ve zihinlerinden silmeye yönelik tüm çabalar sonuçsuz kalmıştır.

Filistin'de şu anda yaşanan gelişmeler, yeni nesillerin hala direnişe bağlı olduğunu kanıtlıyor. Suriye, girdiği savaşa rağmen direnişe destek pozisyonunu değiştirmedi ve bu mesele Suriye halkının direniş meselesine olan derin inancından kaynaklanmaktadır.

Suriye'nin çıkarı da direniş ile beraber olmasındadır. Direniş bir bakış açısı değil, hakların geri alınmasının temelidir.

Herkesin savaştan önce tanıdığı Suriye, savaştan sonra da değişmeyecek ve direnişin destekçisi olmaya devam edecektir. '

Filistin heyeti üyeleri de Suriye'yi direniş konusunda temel direk olarak nitelendirerek şunları söyledi: 'Filistin halkı ve grupları Suriye'nin öneminin, konumunun, rolünün ve fedakarlıklarının farkındadır ve Suriye'nin tarihsel olarak bir direniş yatağı ve zor zamanlarda sığınılan bir kale olduğunu bilmektedir.

 

Suriye, Filistin'in stratejik derinliğidir, tüm Filistinli gruplar uluslararası saldırılar karşısında duracak ve Amerikan-Siyonist planına karşı mücadelede Suriye'nin yanında olacaktır. Çünkü Suriye'nin gücü Filistin halkının gücüdür.

Bu toplantı aynı zamanda Gazze ve Batı Şeria'daki Filistin halkına da büyük bir moral verecektir. Çünkü Suriye'nin gücü Filistin halkının gücüdür.'

Suriye Cumhurbaşkanı aynı zamanda pazartesi günü de beşinci yıl kongresini Şam'da gerçekleştiren Avrupa'da Yaşayan Filistin Vatandaşları Birliği Sekreterliği üyelerini ağırladı. Beşşar Esad bu görüşmede, Suriye'nin Filistin meselesiyle ilişkisini ve onunla olan bağlantısını sadece coğrafi ve ideolojik bölgeyle sınırlı olmayan bir ana halka olarak değerlendirdi.

Suriye Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

'Bu ilişki aynı zamanda çıkara da dayalıdır. Filistin meselesi kazanırsa bu Suriye için de bir başarı sayılır.

Filistin meselesi, bu ülke dışında var olan sadık evlatlarının çabaları sayesinde bugün uluslararası arenada güçlü bir şekilde varlığını sürdürmektedir ve bu mesele, içerideki direnişten ve Filistin'in yeni neslinin farkındalığından kaynaklanmaktadır.

Bu ülke dışında bulunan Filistinlilerin faaliyetlerinde önemli olan, gelecek nesillerin kimlik ve hafızasını korumak ve Filistin halkını terörist olarak tanımlamaya çalışan yalanları ortaya çıkarmak için düşünceye dayanmasıdır.'



Yeni yorum ekle