AP Temsilcisi: ABD Ve AB Yaptırımlarla İnsanları Öldürüyor

Sa, 18/10/2022 - 10:33

İrlanda Cumhuriyeti'nin Avrupa Parlamentosu'ndaki temsilcisi Mick Wallace, ABD ve Avrupa Birliği'nin diğer ülkelere yönelik yaptırımlarını kınayarak, onların masum insanları öldürdüğünü vurguladı.

Welayet News  - Batılı ülkelerin, siyasi amaçlarına ulaşmak için dünyadaki diğer ülkelere karşı yaptırım uygulamasına karşı Avrupa Parlamentosunun bir üyesi sesini yükseltti.

Pazartesi günü Avrupa Birliği dış politika başkanı Josep Borrell'in Avrupa Birliği'nin İran'a karşı yeni yaptırımlar uygulamaya hazırlandığını açıklamasının ardından Avrupa Parlamentosunun bir yasa koyucusu Batı'nın diğer ülkelere yönelik yaptırımlarına tepki gösterdi.

İrlanda Cumhuriyeti'nin Avrupa Parlamentosu'ndaki temsilcisi Mick Wallace, Twitter mesajında, Avrupa Birliği ve ABD'nin yaptırım uygulama konusundaki eylemlerini kınadı.

Avrupa Parlamentosu'nun bu solcu yasa koyucusu Twitter'da şunları yazdı:

'Yaptırımlar milyonlarca insanın insan haklarını ihlal ediyor. Yaptırımlar, BM tarafından uygulanmadıkça BM Şartı'nı ve uluslararası hukuku ihlal ediyor.'

Batılı ülkelerin yaptırımlarına defalarca karşı çıkan Mick Wallace, Twitter mesajında şunları yazdı:

'Amerika, Avrupa Birliği ile birlikte uyguladığı yaptırımlarla bilerek masum insanları öldürüyor.'

Mick Wallace, kısa bir süre önce, Avrupa Parlamentosu'nun genel merkezi olan Strasbourg'da yaptığı bir konuşmada, Avrupa Birliği ve ABD'nin İran'da sözde insan haklarına verdikleri destek konusundaki ikiyüzlülüklerini eleştirdi.

Wallace, Avrupa Parlamentosu oturumunun başkanına ve diğer yasa koyuculara şunları söyledi: 'Sayın Başkan! Avrupa Birliği'nin siyasi sınıfı, İran İslam Cumhuriyeti'nde insan haklarını önemseseydi, yeni tek taraflı yaptırımlar için feryat etmezdi.

Eğer biz insan haklarını tutarlı ve ilkeli bir şekilde korumayı önemseseydik, Avrupa Parlamentosunun her oturumunda Filistinli erkek, kadın ve çocukların İsrail güçleri tarafından acımasızca öldürülmesini kınardık.'

AB Dış Politika Yetkilisi Josep Borrell’in Pazartesi günü AB'nin insan hakları bahanesiyle İran'a karşı yeni yaptırımlara hazırlandığını açıklamasının ardından Avrupa Parlamentosu'nun bu üyesi,

Batı yaptırımlarına karşı sert bir duruş sergiledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle