AB, kargaşaları desteklemek için İran'a yaptırım uyguladı

Pt, 17/10/2022 - 19:30

Batı'nın İran'daki son kargaşa eylemlerine destek çabalarının devamında bu kez AB, İran İletişim Bakanı, Ahlak Güvenlik Polisi, Kolluk Kuvvetleri ve Devrim Muhafızları'nın siber bölümünü yaptırım listesine aldı.

Welayet News  - Fransız haber ajansının bildirdiğine göre, AB, İran İletişim Bakanı İsa Zaripur, Ahlak Güvenlik Polisi ve Devrim Muhafızları siber bölümüne yaptırım uyguladı.

Avrupalı diplomatlar, AB üyesi ülkelerinin temsilcilerince bugün dışişleri bakanları toplantısı öncesinde üzerinde mutabakat sağlanan yaptırım listesinde, 11 İranlı yetkili ve 4 kurumun ismi yer aldığını bildirdi. Bu isimlerin AB'ye seyahati yasaklanacak ve malvarlıklarına elkonulacak.

AB açıklamasında, İran Ahlak Güvenlik Polisi ve iki kilit isimlerinden olan Muhammed Rüstemi ve Hac Ahmed Mirzai'nin yaptırım listesine alındığı, ayrıca Kolluk Kuvvetleri ve birkaç yerel başkanının "protestoları bastırma" olarak iddia ettiği şeyde rol ifa ettikleri için yaptırıma maruz kaldıklarını kaydetti.

Fransız haber ajansı ayrıca, Gönüllü Seferberlik Teşkilatı başkanlarının isimlerinin AB'nin yaptırım listesinde yer aldığını aktardı.



Yeni yorum ekle