Devrim Muhafızları Komutanından Suud ve paralı medyasına uyarı

Pt, 17/10/2022 - 15:27

Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, bugün sabah Aras bölgesinde Büyük Güç Tatbikatında konuştu.

Welayet News  - Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami "Kara kuvvetlerimizce düzenlenen bu tatbikat, halkımızın güvenliği için ne denli hassas olduğumuzu ve elimizden geleni yapacağımızı gösteriyor." dedi. 

Devrim Muhafızları komutanı İran'ın komşuları ile dostluğa dayalı ilişkiler kurmak istediğine vurgu yaparak "İran güvenli bir ülke. Sınırları da öyle. Komşularımıza da mesajlarımız var. Komşular ile dostluk ve kardeşlik bağları kurmak istiyoruz.  Temel siyasetimiz ve stratejimiz bu. Komşular veya diğerleri İran milletine karşı komplo kurmayıp düşmanlık etmese bizim bu stratejimiz değişmeyecek." dedi. 

Tümgeneral Selami komşulara sorunlarını diyaloga dayalı olarak çözmelerini tavsiye ederek "Komşularımızın meselelerini saldırganlığa dayalı olmayan, savaşız, askeri çözümler olmadan, siyasi olarak çözmelerini istiyoruz. Bizim de bölgede çıkarlarımız var, bölgenin bir köşesinde yaşanacak değişiklik, kesinlikle bizim ulusal çıkarlarımızı da tehlikeye atar. O zaman biz tarafsız kalmayız ve hayati çıkarlarımızı koruruz. Ancak komşulara sorunlarını diyaloga dayalı çözmelerini istiyoruz. Başka yollara baş vurmalarını istemiyoruz. Biz sınırlarımızı, çıkarlarımızı ve güvenliğimizi savunuruz. Bu bizim için önemli bir ilke." dedi. 

Devrim Muhafızları Komutanı ayrıca İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Ordusu komutanı Suudi Arabistan'a bağlı olarak çalışan İran karşıtı medyanın faaliyetlerine değinerek; "Davranışlarınıza mukayyet olun. Medyanızı toparlayın. Yoksa kendiniz zararlı çıkacaksınız. Bu bizim size verdiğimiz bir ültimatom." dedi.



Yeni yorum ekle