Kürdistan Eyaleti Cuma imamı; Düşmanlara karşı savaşmaya hazırız

Pt, 17/10/2022 - 11:42

Son haftalarda İran’da İslam devrimi karşıtı yıkıcı eylemler iç huzuru tehdit ederken, İran'ın Kürdistan eyaletinin başkenti Senendeç’ten uyarı geldi.

Welayet News  - İran'ın Kürdistan eyaletinin başkenti Senendec'in Cuma İmamı Molla Keyvan Muradi'nin cuma hutbesi’nde, "Veliyy-i Emr, Seyyid Ali! İzin ver hicab düşmanlarına karşı savaşalım." dedi.

Ülkede kaos yaratmak için yoğun çaba gösteren fitnecilerin bir an evvel eylemlerinin sonlandırmasını belirten Keyvan Muradi; "Hiçbir beklentim olmadan Seyyid Ali Hamanei'den sadece kendi paramı, imkanlarımı, güçlerimi ve İlam'dan Bazergan'a ve Urmiye'ye kadar toplayabildiğim milyarlarca tumanı bu toprakları fitnecilerden ve yandaşlarından temizlemek için kullanmama izin vermesini istiyorum."

Senendec cuma imamı şöyle devam etti : "Eğer Veliyy-i Emr Seyyid Ali izin verirse, insanların malına ve canına zarar veren isyancılara karşı savaşacağım. Müslüman Kürt milletinin namusuna saygısızlık eden, Kürt milletinin şerefini lekelemek isteyenlere karşı savaşacağım. Peygamber'in ümmetinin hicabını hedef alanlarla savaşacağım."



Yeni yorum ekle