Macaristan Başbakanı: Avrupa Ekonomik Çöküşe Ve Savaşa Doğru İlerlemekte

Pa, 16/10/2022 - 22:07

Macaristan Başbakanı Viktor Orbán, bugün yaptığı konuşmada, ülkesinin çalkantılı ekonomik durum Avrupa'da savaşa neden olduğunda caydırıcı ve barışı garanti edebilecek bir orduya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Viktor Orbán, Macar ordusuna katılmak için gönüllü kuvvetlerin yemin töreninde yaptığı konuşmada, "Keklik gibi başımızı karın altına saklayamayız. Gerçekle yüzleşmek zorundayız. Bu durumun devam etmesi halinde yaptırımlar Avrupa'yı sallayacak, bu kıtanın ekonomisi dizlerinin üstüne çökecek ve insanların hayatı tehlikede olabilir ve görünüşe göre kendimizi uzun vadeli bir savaşa hazırlamamız gerekiyor." dedi.

Macaristan Başbakanı devamında vurguladı: "Biz Macarların, saldırı yapmaya ve barışı sağlamaya hazır olan caydırıcı bir orduya ihtiyacımız var çünkü harekete geçmeye hazır olmayan ve disiplinli olmayanlar başarılı olamazlar. Gücü olmayanların gerçek olmayacaklar ve inancı olmayanların uğruna savaşacak hiçbir şeyleri olmayacak."

Viktor Orbán Mart ayında yaptığı açıklamada, "Macaristan'ın önümüzdeki on yıl içinde ordusunun askeri yeteneklerini geliştirmeyi planlamaktadır, çünkü yalnızca güçlü bir ulusal ordunun ülkesinin güvenliğini garanti edebilecektir ve Avrupa ülkelerinin savunma konularında yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'ne güvenmemesi gerektiğini" söyledi.

Avrupa Birliği, Rusya'nın Ukrayna'daki özel askeri operasyonunun Şubat ayında başlamasından bu yana Rusya'ya birkaç kez yaptırım uyguladı, ancak Budapeşte, Avrupa Birliği'nin Moskova'ya yönelik yaptırım politikasına karşı çıktı.

Bu yaptırımların sonucu, Avrupa'da akaryakıt ve enerji piyasasındaki sorunların kötüleşmesi ve enflasyon ve yaşam maliyetlerinde benzeri görülmemiş bir artış oldu.



Yeni yorum ekle