"Batı'nın İran'daki olaylarla ilgili ikiyüzlülüğü kabul edilemez"

Pa, 16/10/2022 - 21:44

Pakistan Savunma bakanı Khawaja Muhammed Asıf, İran'daki son olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, Batı medyasını, durumu tırmandırmak ve diğer ülkelerin iç gelişmelerini körüklemekle suçladı.

Welayet News  - Pakistan savunma bakanı, "İran'daki son gelişmeler temelde İran İslam Cumhuriyeti'nin bir iç meselesi olarak kabul ediliyor ve İran hükümetinin kendi işlerini halledebilecek kapasitede olduğuna inanıyoruz" dedi.

IRNA'ya göre, Pakistan Savunma Bakanı, Batılı devletlerin ve medyalarının bölge ülkelerine, özellikle İslam toplumlarına yönelik iki yüzlü  bakış açısını eleştirerek, ''Bu ülke yetkilileri, bu sorunu  İslami ölçüler çerçevesinde çözebilir ve anayasasında da buna odaklanabilir.'' dedi.

Cuma günü İran dışişleri bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan,  Avrupa Birliği Dış Politikası Yüksek Temsilcisi ile yaptığı telefon görüşmesinde ülkedeki güncel gelişmelere ilişkin şunları söyledi: "Mehsa Emini'nin ölümü hepimiz için üzüntü kaynağıdır. Bu bağlamda, uzman doktorlarca ayrıntılı ve bilimsel bir adli rapor sunulmuştur. Bu konu bazı batılı yetkililer için sadece bir bahane olsa da, devam eden yasal işlemler de var. Ama soru  şu; Kanada ve Amerika'da özellikle polis tarafından kadın ve çocukların kasten öldürüldüğü yüzlerce vakayla ilgili olarak Batı ne yaptı? Avrupa'da ayaklanmalarla en şiddetli çatışma iyi ve kabul edilebilir bir eylem olamaz, ancak aynı eylem İran'ın yasal çerçevesinde baskı olarak kabul ediliyor. Bu tam bir iki yüzlülüktür. 



Yeni yorum ekle