İran İçişleri Bakanı: Bazı protestocular yurt dışında eğitilmiş

Pa, 16/10/2022 - 20:17

İran İçişleri Bakanı, bazı kargaşacıların yurt dışında eğitim gördüğünü ve hesaplarına düzenli olarak para yatırıldığını belirtti.

Welayet News  - İran İçişleri Bakanı Ahmed Vehidi, karşıt medyanın son zamanlardaki kargaşalardaki rolüne dikkat çekerek, İran’ı Gazze ve Lübnan’ı desteklediği için eleştirenlerin artık çalışmalarını Suudi Arabistan’a bağlı Farsça kanala uyarladığını vurguladı.

Vehidi, Mehsa Emini hakkında Amerika’da bir haftada 1.504, İngiltere’de 9 günde 720, Avrupa Birliği’nde 16-24 Eylül tarihleri ​​arasında 134 makale yazıldığını sözlerine ekledi.

İran İçişleri Bakanı, bu dönemde robot kullanan birkaç bin kullanıcı için 240 milyon tweet atıldığını belirterek “Düşman gerçek olmayanları öylesine gerçek gösterir ki bazıları buna (gerçek olmayana) inanır” diye ifade etti.

Vehidi son dönemde yaşanan huzursuzluklarda çeşitli grupların aktif olduğuna atıfta bulunarak “Örneğin Siyonist rejimin organize grupları faaliyet gösterdi ve bazı kişilere her molotofkokteyli için para veriyorlardı” dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle