Nükleer saldırı durumunda ABD başkanını kurtarmak için çok gizli tesisler

Pa, 16/10/2022 - 08:51

Amerikan medyası, Rus nükleer saldırısından endişe ederken aynı zamanda Amerikan başkanının ve ülkenin diğer üst düzey yetkililerinin hayatlarını kurtarmak için özel nükleer operasyon sığınağına dikkat çekti.

Welayet News  - "Washington Examiner" web sitesi Cumartesi günü, "Newsweek" gazetesinden alıntı yaparak, nükleer bir saldırı olması durumunda ABD Başkanı Joe Biden'ın Pennsylvania ve Maryland eyaletleri arasında Blue Ridge yakınlarındaki bir dağın içinde az bilinen bir komplekse taşınacağını yazdı.

Bu habere göre, Pennsylvania'daki Blue Ridge yakınında bulunan dağ kompleksi "Raven Rock" büyük ve içi boş bir dağdır ve bu dağın içine inşa edilmiş  üç katlı ayrı ayrı binalar ile bağımsız bir kompleks  olduğu bildiriliyor.

Bu sığınağın tarihçesi ise  1940'lara kadar uzanıyor ve 1950'lere kadar tamamlanmadı, site takma adıyla "R" tesisi nükleer bir saldırı için tasarlandı. 11 Eylül olayında ABD Savunma Bakanlığı'nın bazı yetkilileri bu tesise nakledildi.

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı, Batılı yetkililer arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerekirse nükleer silah kullanmayı planladığı yönünde endişeler uyandırıyor.

Daha önce, Rus ordusunu artırmak için seferberlik emrini imzaladıktan sonra Putin, NATO'yu ülkesinin "toprak bütünlüğünü" savunmak için çeşitli imha araçlarına sahip olduğu konusunda uyardı.

Tags: 


Yeni yorum ekle