Selami: Emperyalist Sistem İntikam Almaya Çalışıyor

Cu, 14/10/2022 - 16:24

Tahran'da perşembe günü düzenlenen bir etkinliğe katılan İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Batı’nın sömürgeci üstünlük ve hegemonyal planları hakkında açıklamada bundu.

Welayet News  - Tümgeneral Selami, “Bugün ülkemizde yaşanan olaylar, İslam Devrimi ile gerileyen bir sistem arasındaki en büyük çatışmanın nesnel olarak ortaya çıkmasıdır. Çatışma ülkemizdeki farklı noktalarda değil, dünya çapında yaşanıyor.” dedi.

“Halihazırda dünya çürümekte olan eski yapıdan yeni bir yapıya geçiyor. Bugünkü olup bitenler, 40 yılı aşkın bir süre boyunca emperyalist sistemin süregelen başarısızlıklarının birikmesinden kaynaklanıyor.” diyen Tümgeneral Selami, emperyalist sistemin intikam almaya çalıştığını anlattı.

Tümgeneral Selami, “Aslında yaşanan büyük olay düşmanın gücünün gerçek boyutunun zamanla azalmasıdır. Son dönemde üstün bir sistemin gücü gitgide azaldı. Bu süreç, düşmanın tehdit gücünün kaybetmesinden kaynaklanmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Tümgeneral Selami, İran İslam Cumhuriyeti'nin düşmanın askeri ve siyasi gücünü zayıflatmayı başardığını da sözlerine ekledi.



Yeni yorum ekle