Bahreynliler Al-i Halife Rejiminin sahte seçimlerini protesto etti

Çar, 12/10/2022 - 06:56

Bahreynli protestocular, Al-i Halife rejiminin sahte seçimlerine ve Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik gösteriler düzenleyerek muhalifliklerini bir kez daha ilan ettiler.

Welayet News  - Bahreynli protestocular, yaptıkları açıklamada; Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesini kınayarak, Filistin davasına olan bağlılıklarını vurguladılar.

Bahreyn'in "el-Hamla" bölgesi halkı ise ifade özgürlüğünden tutuklanan "Şeyh Abdul Celil el-Mikdad" ve tüm siyasi tutsaklar ile dayanışma mitingi düzenledi.

Bahreyn'in el-Senabes bölgesi halkının protestoları da aynı bağlamda devam ediyor. Bahreyn halkı, suçsuz ve sadece barışçıl gösteriler düzenleyerek hükümetten taleplerini barışçıl bir şekilde ifade ettikleri için hapsedilen hukuk ve siyasi aktivistlerin serbest bırakılması için defalarca çağrıda bulundu.

"Bahreyn Hak ve Özgürlükler" Merkezi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Bahreyn mahkemelerinin yakın zamanda 4 Bahreynli aktivist hakkında idam cezası verdiğini duyurdu.

Bu insan hakları örgütü, verilen cezaların haksız yargılamalara ve işkence altında alınan itiraflara dayandığını duyurmuştu.



Yeni yorum ekle