Foreign Affairs: Amerika'nın Suriye'den geri çekilme zamanı geldi

Çar, 12/10/2022 - 06:49

Amerika'nın ünlü dergilerinden Foreign Affairs'e göre Amerikan güçlerinin Suriye'den geri çekilme zamanı geldi de geçiyor.

Welayet News  - Foreign Affairs dergisine göre IŞİD tehlikesinin azalması ve Amerikan güçlerine yönelik Ukrayna savaşı ve diğer ABD karşıtı direniş gruplarının eylemlerinden doğan diğer güvenlik tehditlerinin artması ile artık ABD güçlerinin Suriye'den çekilme zamanı gelmiştir.  

Bu dergi pazartesi günü yayımladığı yazısında ilk önce ABD'nin Afganistan'da olduğu gibi felaket bir şekilde çekilmemesi hususunda uyarıda bulunup Amerikan güçlerinin gelecekte IŞİD ve diğer terör örgütlerine yönelik saldırı imkanına sahip olacak şekilde bölgeyi terk etmesi gerektiğini vurguladı.

Bu ABD dergisine göre Rusya ile günden güne artan gerilimler Suriye'deki tehditleri büyütmüş ve önemli bir tehlike haline gelmiştir.

Amerika'nın Suriye topraklarını koordineli bir şekilde terk etmesi diplomatik bir anlaşma yolunu açık tutacak ve Amerika'nın Suriye hava sahasını kullanma imkanını da sağlayacaktır. Bu yazıya göre Amerika'nın Suriye'deki varlığı artık stratejik bir kapasite sayılmayıp önemli bir zafiyet sayılmaktadır. 

Tags: 


Yeni yorum ekle