Bahreynli 4 muhalif ölüm cezasına mahkum edildi

Sa, 11/10/2022 - 14:14

Bahreyn İnsan Hakları kurumları, Al-i Halife rejimine karşı çıkan 4 vatandaşın zorla itiraflarının ardından işkence altında infaz edildiğini duyurdu.

Welayet News  - El-Cezire'ye göre, dört Bahreynli protestocu Bahreyn rejimi mahkemeleri tarafından ölüm cezasına mahkum edildi.

Bahreyn İnsan Hakları Örgütü'nün raporuna göre; işkence altında alınan itiraflar nedeniyle bu cezalar verildi ve Bahreyn rejiminin bu eylemlerine uluslararası kurumlardan da tepki gösterilmesi istendi.

Aynı zamanda, dün gece Bahreyn halkı, Manama'nın batısında bulunan El-Sanabs da dahil olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde Al-i Halife rejimi hapishanelerindeki tüm mahkumların serbest bırakılmasını talep eden gösteriler düzenledi.

Bahreyn, 14 Şubat 2011'den bu yana Al-i Halife rejimine karşı bir halk ayaklanmasına sahne oldu. Bahreynli muhalifler barışçıl protesto gösterileri düzenleyerek özgürlük, adaletin sağlaması ve ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını ve bu ülkede seçilmiş bir sistemin kurulmasını talep etmektedirler.

 



Yeni yorum ekle