Ziyad Nahle: Batı Şeria'da Şahit Olduğumuz Şey Gerçek Bir Silahlı İntifadadır

Sa, 11/10/2022 - 09:03

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, "Bugün Batı Şeria'da gerçek ve eksiksiz bir silahlı intifadaya şahit oluyoruz" açıklamasında bulundu.

Welayet News  - Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle, el-Meyadin kanalına verdiği röportajda şunları söyledi: 'Batı Şeria, işgalcilere karşı gerçek ve ciddi bir kıyam ve intifada yaşıyor.

Bugün Batı Şeria'ya dağılmış gruplar halindeki Filistinli gençlerin mücadeleleri, direnişin birlik ve beraberliğini göstermektedir.

Filistin İslami Cihad hareketi ile el Aksa Tugayları arasında sınırsız bir işbirliğine şahit oluyoruz. Özgürlük tüneli operasyonuyla başlayan bu işbirliği, Batı Şeria'daki direnişe geniş ufuklar açtı.

Batı Şeria'da yaşananlar, Siyonist projeye karşı kıyamın bir parçasıdır ve bu intifadayı genişletmek için elimizdeki her şeyi kullanıyoruz.

Tüm bunlara rağmen, Filistin yönetimi direnişe karşı tutumlarını değiştirmedi. Oysa Fetih hareketinin geniş kesimleri bugün kollarını açarak mücahidlere eşlik etmektedir.

Bugün Batı Şeria'da şahit olduğumuz şey, silahlı bir intifadadır ve bunun gelişmesine yardım etmemiz gerekmektedir.

İslami Cihad hareketindeki kardeşlerimiz, Batı Şeria'daki direnişin 1948 işgal bölgelerine de yayılması ve uzanması için kapasitesini ve gücünü geliştiriyor.

Sahnelerin birleştirilmesi operasyonundan (Gazze'deki son 3 günlük savaş) sonra Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüştüm ve onun direniş ve Filistin'e olan onayını ve geniş desteğini hissettim.'

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri aynı zamanda Hamas'ın Suriye'ye dönüşü için arabuluculuk yapması hakkında konuştu ve şunları söyledi: 'Bu görüşmede Şam ile Hamas hareketi arasındaki ilişkilerin geri dönüşü konusu da gündeme geldi.'



Yeni yorum ekle