İmam Hamanei, Batı'nın spor anlayışını eleştirdi

Pt, 10/10/2022 - 13:15

İslam Devrimi İmam Hamanei, spor alanında Rusya’ya yaptırım uygulayan Batı'nın spor anlayışını eleştirdi.

Welayet News  - İslam Devrimi Lideri İmam Hamanei, 11 Eylül'de sporcu şehitler kongresi üyeleri ile sporcu şehit anneleri ile görüştü. Bu görüşmenin detayları bugün yayınlandı.

Sporculara hitap eden İslam Devrimi Lideri, sporcuların dini konulara bağlılıklarının büyük bir manevi etkisi olduğunu kaydetti.

İmam Hamanei, sporculara erdemliğini ve ülke onurunu korumak için spor alanlarında davranışlarına dikkat etmelerini tavsiye etti.

İmam Hamanei sözlerine şöyle devam etti:

“Herhangi bir sporcumuzun Siyonist Rejim’i temsil eden sporcuyla yarışmadığı için madalyadan mahrum bırakılması aslında bir zaferdir, çünkü İranlı sporcunun yarışması işgalci ve çocuk katili rejimi tanımak anlamına gelir. Ahlaki zaferi ayaklar altına almanın hiçbir değeri yoktur.” ifadelerini kullandı.

Spor alanında Rusya’ya uygulanan yaptırımlara değinen İslam Devrimi Lideri, bu kararın siyasetin spora karşımaması gerektiğini iddia eden itikbar (Batı) dünyası ve destekçilerinin gerçek yüzünü gösterdiğini belirterek, “Bu karar, çıkarları söz konusu olunca Batı’nın kırmızı çizgilerinden kolayca geri adım attığını gösterdi.” diye konuştu.



Yeni yorum ekle