Kiev'de Patlama

Pt, 10/10/2022 - 13:10

Ukrayna medyasına göre, Kiev'in merkezinde çok sayıda patlama meydana geldi.

Welayet News  - Ukrayna medyası, Kiev'in merkezinde birden çok patlama sesinin duyulduğunu, patlamaların yaşandığı bilgisinin Belediye Başkanı Vitali Kliçko tarafından da doğrulandığını bildirdi.

UNIAN haber ajansı Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kiev'de dört patlama duyuldu. Kiev bölgesinde hava savunmanın devreye girdiğine dair bilgiler var. Patlamaların ardından şehrin çeşitli noktalarında duman görüldü" denildi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko ise sosyal medya paylaşımında, "Kiev'in merkezindeki Shevchenko bölgesinde çok sayıda patlama duyuldu" dedi.

'Roketlerden biri Zelenskiy'nin ofisinin yakınlarına düştü'

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Gerashchenko Twitter'dan yaptığı açıklamada, Kiev'e atılan roketlerden birinin Vladimirskaya Caddesi'ndeki Mikhail Grushevsky anıtının yakınına düştüğünü söyledi.

Vladimirskaya Caddesi Ukrayna güvenlik servislerine ev sahipliği yapıyor ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ofisi de bu bölge yakınlarında bulunuyor.

Ternopol, Khmelnistskiy ve Lviv şehirlerinde de patlamalar

Kiev'de patlama sesleri devam ederken, Ukrayna medyası ülkenin batısında bulunan Ternopol, Khmelnistskiy ve Lviv şehirlerinde de patlamaların yaşandığını bildiriyor.

Öte yandan Kiev'deki durumu aktaran BBC muhabiri, patlamalardan birine canlı yayında yakalandı.

Patlamaların ardından Lviv ve Tenopol'de elektrik kesintisi yaşanırken, Kiev'de internet bağlantısına dair sorunlar yaşandığı belirtiliyor.

Kiev'deki bir metro hattı faaliyetlerini durdurdu, şehirdeki istasyonların sığınak olarak kullanılacağı kaydedildi.

Tags: 


Yeni yorum ekle