Kırım Köprüsü'nde Patlama

Ct, 08/10/2022 - 15:32

Rusya’nın 2014’te ilhak ettiği Kırım’da inşa ettiği Kırım Köprüsü’nde sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi.

Welayet News  - Rus haber ajansı RIA, Kerç Boğazı'ndan geçen köprüde petrol yüklü bir tankerin patladığını duyururken Ukrayna medyası ise bir patlamanın meydana geldiğini aktardı.

RIA’nın yerel yetkililere dayandırdığı haberinde, “Kırım Köprüsü’nde ilk belirlemelere göre yakıt dolu bir tankerde patlama meydana geldi. Köprüde hasar oluşmadı” denildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Mihalio Podolyak da sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Podolyak, köprü üzerinde yaşanan hareketlilik ile ilgili olarak, “Bu sadece başlangıç” dedi. Patlamayla ilgili olarak Ukrayna henüz sorumluluk üstlenmezken Podolyak Twitter üzerinden, “Yasa dışı olan her şey yıkılmalı, çalınan her şey Ukrayna’ya geri verilmeli. Rusya’nın işgal ettiği her yer geri verilmeli” dedi.

Sosyal medya kullanıcıları ise Ukrayna’nın köprüye saldırı düzenlediğini ve köprünün kullanılamaz hale geldiği bilgisini paylaşıyorlar. Kırım Köprüsü’nün kullanılamaması nedeniyle Rusya’nın Kırım’a ulaşımının artık karadan olacağını ve Rus konvoylarının Güney Ukrayna’daki işgal bölgesinden geçerken Ukrayna ordusunun hedefi olacağı paylaşımında bulundular.



Yeni yorum ekle