BM'den Pakistan'da sağlık felaketi uyarısı

Ct, 08/10/2022 - 12:44

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Pakistan'da bir sağlık felaketi konusunda uyarıda bulundu.

Welayet News  -  Pakistan'da son zamanlarda yaşanan sel nedeniyle sıtma, kolera  gibi hastalıkların sayısı artmaya devam ediyor.

Son haftalarda Pakistan topraklarının üçte birini kaplayan sel, son istatistiklere göre 1700'den fazla kişinin ölümüne yol açtı.

Pakistan'ın Sindh eyaleti, bu ülkede patlak veren sel nedeniyle en fazla zararı gördü. Şu anda, bu eyalette 208.000'den fazla kişiye sıtma bulaşmıştır.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Cuma günü, Pakistan'da yaşanan son sellerin ardından Pakistan'da bir sağlık felaketinin meydana geldiği konusunda uyardı ve şunları söyledi: Kolera ve sıtmanın yayılma riski çok sayıda selzedeyi tehdit ediyor. 

Pakistan halkının iklim değişikliğinin adaletsizliğinin kurbanı olduğunu söyleyen Guterres, "Pakistan dünyadaki sera gazlarının sadece yüzde birinden daha azından sorumlu, ancak yine de insan kaynaklı iklim değişikliğinin bedelini ödüyor" dedi. 

Guterres'e göre, Pakistan'daki sel sonucu yaklaşık 1500 sağlık tesisi yıkıldı.

Antonio Guterres ayrıca iki milyondan fazla evin hasar gördüğünü veya yıkıldığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ne göre, selden etkilenen bölgelerde açlık artıyor ve yetersiz beslenme çocukları ve hamile kadınları tehdit ediyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), sel felaketinin etkisini sürdürdüğü Pakistan'da yaklaşık 10 milyon çocuğun acil yardıma muhtaç olduğunu açıkladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle