Hamas Heyeti Normalleşme İçin Suriye’ye Gidecek

Ct, 08/10/2022 - 07:27

Arapça yayınlanan El-Kuds el-Arabi gazetesi, İslami Direniş Hareketi Hamas’tan bir heyetin yakında normalleşme için Suriye’ye gideceğini bildirdi.

Welayet News  - Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Beşar Esad yönetimiyle ilişkileri geliştirmek amacıyla bu ay içinde Suriye'ye heyet göndereceği bildirildi.

El-Kuds el-Arabi gazetesinin, isimsiz bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Suriye'ye ziyaretin 10 Ekim'de Cezayir ev sahipliğinde düzenlenecek Filistin uzlaşma müzakerelerinin ardından gerçekleşeceği belirtildi.

Hamas'tan 15 Eylül’de Suriye ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada "Hamas, Esad yönetimiyle sağlam ilişkiler kurmaya ve geliştirmeye devam ettiğini teyit ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Hamas'ın, "Suriye'ye karşı tekrarlanan İsrail saldırılarını özellikle son zamanlarda Şam ve Halep havaalanlarının bombalanmasını" kınadığı belirtilen açıklamada, "İsrail saldırganlığı karşısında kardeş Suriye'nin yanında olduğumuzu teyit ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, "Hamas'ın Suriye'nin Arap ve İslam ülkelerindeki rolünü ve konumunu yeniden kazanmasını dört gözle beklediği ve Suriye'nin istikrarı, güvenliği, refahı ve ilerlemesi için tüm samimi çabaları desteklediği" kaydedildi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadaği'nin de aralarında bulunduğu bir grup alim, 10 Temmuz'da Hamas'tan Suriye ile ilişkilerini yeniden kurma kararını gözden geçirmesini istemişti.

Hamas, 21 Haziran'da Esad yönetimi ile 10 yıldır kesilen ilişkileri yeniden tesis etmeyi kararlaştırmıştı.



Yeni yorum ekle