İsrail'e 'Apartheid' diyen Yahudi Kökenli Amerikalı Gazeteci Kovuldu

Çar, 05/10/2022 - 11:37

Yahudi kökenli Amerikalı gazeteci Katie Halper, işgalci rejim İsrail'i 'apartheid devleti' olarak nitelendirdiği için The Hill tarafından kovuldu.

Welayet News  - Filistin'in konu olduğu konuşma özgürlüğüne yönelik en son baskıda, Yahudi Amerikalı gazeteci Katie Halper, İsrail'i bir "apartheid devleti" olarak adlandırdığı için The Hill tarafından kovuldu. 

Podcast'i Rising ile tanınan 41 yaşındaki oyuncu, Rashida Tlaib'e yönelik son saldırılara yanıt olarak bir monolog hazırlamıştı. Halper'in başlangıçta ABD Kongresi'nin Demokrat üyesini desteklemek için yorum yapması engellendi, ancak daha sonra görevinden alındı.

Tlaib, ilerici kalmanın ve İsrail rejiminin bir destekçisi olmaya devam etmenin artık mümkün olmadığını söylediği için meslektaşları ve gazeteciler tarafından saldırıya uğradı. Michigan'lı bir milletvekili çevrimiçi bir etkinlik sırasında, "İlerlemeciler arasında, İsrail'in apartheid hükümetini desteklemekle birlikte ilerici değerlere sahip olduğunuzu iddia edemeyeceğinizin açıkça ortaya çıktığını bilmenizi istiyorum" dedi.

Tahmin edilebileceği gibi, İsrail yanlısı gruplar Tlaib'in yorumunu Yahudi aleyhtarı olarak eleştirdi ve Halper eleştirilere karşı çıkmak istedi ve podcast'inin Tlaib'in sözlerini inceleyen bir bölümünü hazırladı. Monolog, uluslararası hukuka göre apartheid tanımını ve işgal devletini apartheid suçunu işlemekle suçlayan İsrail'in B’Tselem, İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Uluslararası Af Örgütü gibi insan hakları örgütlerinden alıntıları içeriyordu.

Segment aynı zamanda İsrail eski Başbakanı Ehud Barak'ın İsrail'in rotasını değiştirmediği takdirde bir apartheid devleti olabileceğini söyleyen bir alıntısını da içeriyordu. Diğer İsrailli liderler de benzer uyarılarda bulundular. 

Halper , Siyonist rejim İsrail'in Yahudileri Yahudi olmayanlara göre ayrıcalıklı kılan ırkçı yasalarına da atıfta bulundu.

İsrail Post



Yeni yorum ekle