Batı Şeria'nın Kuzeyindeki Siyonist Saldırıda 37 Filistinli Yaralandı

Sa, 04/10/2022 - 16:33

Filistin Kızılayı, siyonist yahudi yerleşimcilerin ve ırkçı rejim İsrail askerlerinin Nablus (Batı Şeria'nın kuzeyinde) kentine düzenlediği saldırılarda 37 Filistinlinin yaralandığını duyurdu.

Welayet News  - İRNA'ya göre, Nablus'un güneyindeki Bita bölgesinde Siyonist askerler Filistinli gençlerle çatıştı, onlara gerçek mermilerle ateş ederken aynı zamanda  ve gaz bombası attı.

Siyonist yerleşimciler de Nablus'ta Filistinlilerin arabalarına taş attılar.

Haber kaynakları,  dünkü saldırılarda onlarca Filistinlinin yaralandığını  bildirdiler. Bu arada bazı haber kaynakları iki Filistinlinin şehit olduğunu bildirdiler. 

Siyonist Ordu Radyosu de, Filistinli gençleri taşıyan aracın "Al-Jalzoon" kampının yakınında bir bölgede görev yaparken bir grup İsrail askerini ezmeye çalışırken Siyonist güçler tarafından vurulduğunu duyurdu.

Bugünlerde işgal altındaki topraklarda, özellikle Batı Şeria'da koşullar çok farklı ve Filistinli savaşçılar Siyonistlerin sayısız suçlarına her şekilde karşılık veriyor.

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve işgal altındaki Kudüs'te Filistinli direnişçiler ve işgale karşı devrimi sürdüren gençler son 24 saat içinde toplamda 60 direniş eylemi gerçekleştirdi. Bunların en önemlilerinin de ateş etme eylemleri olduğu ve toplamda 10 ateş etme eylemi gerçekleştirildiği bildirildi.

Filistin Bilgi Merkezi'nin tespitlerine göre direnişçi gençlerin gerçekleştirdiği direniş eylemlerinde işgal askerlerinden ve onların himaye ettiği yahudi yerleşimcilerden 3 kişinin yaralandığı bilgisi verildi.

İşgalci askerlerden birinin Nablus'taki bir kavşakta Filistinli gençlerin attığı taşlarla yaralandığı belirtildi.

Filistin Bilgi Merkezi'nin yaptığı tespitlere göre İsrail işgal güçlerinin ve onların himaye ettiği yahudi yerleşimcilerin Eylül ayı içinde Batı Şeria ve Kudüs'te gerçekleştirdiği hak ihlallerinin sayısı 2587 oldu. Bu ihlallerde Filistinlilerden 19 kişi şehit olurken 436 kişi de yaralandı.



Yeni yorum ekle