Ateşkes Müzakerelerinin Başarısızlığından İşgalci Koalisyon Sorumludur

Sa, 04/10/2022 - 16:30

'İşgalci koalisyon, ateşkes müzakerelerinin başarısızlığından ve Yemen'deki insani durumun kötüleşmesinden sorumludur.'

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Abdüsselam, Avrupa Birliği'nin siyasi koordinatörü ile yaptığı görüşmede şunları söyledi: 'İşgalci koalisyon, ateşkes müzakerelerinin başarısızlığından ve Yemen'deki insani durumun kötüleşmesinden sorumludur.'

Muhammed Abdüsselam, Avrupa Birliği'nin siyasi koordinatörü ile yaptığı telefon görüşmesinde, Yemen'de ateşkesin uzatılmasına yönelik müzakerelerin başarısız olmasından işgalci koalisyonu sorumlu tuttu ve tüm çalışanların maaşlarının ödenmesi, Hudeyde limanındaki ve San'a havaalanındaki acımasız kuşatmanın ve yaptırımların kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Hatırlatmak gerekir ki, Yemen'de Birleşmiş Milletler gözetiminde 2 ay süreyle 2 Nisan'da sağlanan ateşkes, iki kez uzatılmasının ardından 2 Ekim Pazar günü sona erdi.

Geçen Çarşamba günü, BM'nin Yemen Temsilcisi Hans Grundberg, San'a ziyareti sırasında Ensarullah yetkilileriyle bir araya geldi. Bu ziyaret,  belirli bir sonucu açıklanmadan sona erdi.

Daha önce de Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Mişat, BM Yemen Temsilcisi Hans Grundberg ve beraberindeki heyet ile yaptığı görüşmede şunları vurguladı: 'Eğer Yemen kuşatması devam ederse ateşkesin uzatılmasını kabul etmeyeceğiz.

Devlet memurlarının ve emeklilerin maaşlarının ödenmesi temel bir taleptir ve eğer bu talep gerçekleşmezse ateşkesin uzatılmasını kabul etmeyeceğiz.

Şartları iyileştirmeden ateşkes için anlaşmamız, aziz Yemen milletine karşı kuşatmanın ve savaşın devamını kabul etmek demektir.

Yemen halkına yönelik kuşatmanın yarattığı baskı, basit insani taleplerin yanında çok daha büyüktür.'

Aynı zamanda Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanı Hişam Şeref de dün yaptığı açıklamada şunları söyledi: 'Karşı tarafın San''a tarafından sunulan insani taleplere teveccüh etmemesı onların durumu çözme konusundaki ciddiyetsizliklerini göstermektedir '



Yeni yorum ekle