Duma, Donetsk, Lugansk, Herson ve Zaporojye’nin Rusya’ya bağlanma anlaşmalarını onayladı

Sa, 04/10/2022 - 06:44

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporojye’nin Rusya’ya bağlanmasına ilişkin yapılmış anlaşmaları oybirliğiyle onayladı.

Welayet News  - Duma’da düzenlenen oturumda dört yeni bölgenin Rusya’nın parçası hâline gelmesine ilişkin anlaşmalar oybirliğiyle onaylandı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen hafta düzenlenen imza töreninin ardından anlaşmaları Duma’nın değerlendirmesine sunmuştu.
Putin, söz konusu anlaşmaları Lugansk  ile Donetsk liderleri ve Herson ile Zaporojye bölgelerinin idarecileriyle Kremlin Sarayı’nda cuma günü gerçekleştirilen törende imzalamıştı.
Duma’da gerçekleştirilen oturumda kabul edilen anlaşmalarda Lugansk, Donetsk ve Herson ile Zaporojye bölgelerinin ‘sınırlarının, söz konusu bölgelerin oluştuğu dönemdeki ve Rusya bünyesine kabul edildikleri günkü sınırları ile belirlenmiş olduğu’ ifadeleri yer aldı.
Bununla beraber anlaşmalara göre söz konusu dört bölgenin ‘yabancı bir ülke olan sınırının bundan sonra Rusya Federasyonu’nun devlet sınırı olacak kabul edileceği’ kaydedildi.



Yeni yorum ekle