Britanya çapında düzenlenen enerji faturalarının ödenmemesi protestolarında faturalar yakıldı

Pa, 02/10/2022 - 21:20

Britanya'da 'Don't Pay UK' (Ödeme Yapma Birleşik Krallık) kampanyasının ülke çapında düzenlediği protesto gösterilerinde yoğun katılım eşliğinde enerji faturaları yakıldı.

Welayet News  - Dün Londra ve diğer şehirlerde binlerce kişi, hayat pahalılığını protesto yürüyüşleri ve gösterileri düzenledi. "Geçinemiyoruz", "İnsanları değil, kârı dondur" ve "Muhafazakar Partilileri ye" yazılı pankartlar taşıyan göstericilerden bazıları enerji faturalarını yaktı.
Ödeme Yapma Birleşik Krallık "Don't Pay UK" kampanyası, bir milyon İngilizin, faturaları ödememeye ikna ederek hükümete enerji faturalarını makul düzeye düşürmesi için baskı yapmak istediğini söyledi.
Ekimde hanelerin yıllık elektrik ve ısınmayı kapsayan enerji faturalarının tavan fiyatının bir yıl öncesine kıyasla 3 kat artarak 3500 sterline çıkması bekleniyordu.

Liz Truss'ın eylülde Muhafazakar Parti liderlik yarışını kazanıp başbakanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk icraatı enerji faturalarının tavan fiyatını 2 yıllığına 2500 sterlinle sınırlamak oldu. Ama yine de bu bile faturalarda rekor artış anlamına geldi.

Tags: 


Yeni yorum ekle